ampierniak 0 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Witam trafiłem na to forum przez to ze od dłuższego czasu szukam smart fona dla siebie, chciał bym wziąć telefon u jakiegoś operatora sieciowe. Moja uwagę przykuły takie telefony jak LG L90 , Nokia 735 lub Alcatel idol 2 mini s, a możne jest coś co w podobnej cenie można było by znaleźne także proszę o komentarze i porady od bardziej doświadczonych użytkownik (ode mnie ) Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Najlepszy wyświetlacz : Lumia 735 Największa rozdzielczość : Lumia 735 Największa gęstość Pikseli : Lumia 735 Najdłuzszy czas pracy : Lumia 735 Najlepszy Aparat : Lumia 735 Najlepsza przednia Kamera : Lumia 735 (w końcu L730 i L735 to telefony do smojebek : ) Pamięć : L735 i L90 - 8 GB, Alcatel nędzne 4 GB Największa obsługiwana Karta Pamięci : Lumia 735 - 128 GB, LG i Alcatel tylko 32 GB Najdłuższe wsparcie : Lumia 735 Najlepsza jest Lumia 735 - jelsi chodzi o OBIEKTYWNE parametry, które możemy porównać Cytuj Link to post Share on other sites
ampierniak 0 Napisano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2014 dziekuje za odpowiedz! jednak czy lumia bd robic lepsze jakosciowo zdjecia od pozostalych gdzie ona ma aparat 6,7mpx a pozostale 8 mpx? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Mpix to tylko rozdzielczość zdjęcia. Liczy się cała optyka i oprogramowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Powiedz mi proszę co zrobi lepsze zdjęcie : Nikon D5100 z matrycą 16 MPix czy może Xperia Z2 z matrycą 20 MPix ? :) Ilość Mega Pikseli jest nie ważna - najważniejsza jest wielkość matrycy, gęstość Pikseli oraz najważniejsza rzecz : OPTYKA. Lumia 735 ma bardzo dobrą matrycę i świetną optykę. Mniejsza ilość Pikseli przekłada się na mniejsze szumy a jaśniejsza optyka z optyczną stabilizacją na lepsze zdjęcia. Zwłaszcza w trudniejszych warunkach. To dla tego - mająca "tylko" 8 MPix Lumia 920 nadal robi znacznie lepsze zdjęcia niż mająca znacznie więcej konkurencja. Aparan w Lumii 735 jest bardzo dobry - w zasadzie spokojnie konkuruje z dużo droższymi telefonami. A przedni jest chyba najlepszy w ogóle Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Ilość Mega Pikseli jest nie ważna - najważniejsza jest wielkość matrycy, gęstość Pikseli oraz najważniejsza rzecz : OPTYKA. Akurat tutaj się z Tobą nie zgodzę. Ilość Mpix w Nokiach akurat jest ważna w połączeniu z Pure View i optyką od "zajca" Z całą resztą masz rację Cytuj Link to post Share on other sites
ampierniak 0 Napisano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2014 dziękuje za odpowiedzi chyba się na nią skusze proszę powiedzcie mi jak się ma l735 do l920? bo widzę ze na allegro całkiem niedrogo można ja kupić? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Jak się ma? Słabo. Tylko czy te tanie 920 to oryginalne z Polski czy jakieś nie wiadomo co z Chin? Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Ja swoją sprzedałem około miesiąca temu, z 15 miesięczną gwarancją za 650zł. W tym czasie nówki chińskie chodziły po 620 zł (nie wiem jak jest teraz). Nikt głupi nie przepłaciłby więcej za mój używany jak mógłby mieć nówkę - tylko że te nowe, to chińczyki z gwarancją serwisową firmy X, która może jutro zniknąć z rejestru aktywnych działalności gospodarczych, więc zostajesz z ręką w nocniku. Myślę, iż normalna "Polska" nówka kosztować powinna około 800zł Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Najdłuzszy czas pracy : Lumia 735 Skąd takie info? Według przykładowo tej strony http://smartphones.findthebest.com/compare/717-2138/LG-Optimus-L90-vs-Nokia-Lumia-735 czas czuwania zdecydowanie na korzyść LG. Do autora: Nie napisałeś właściwie do czego ten telefon, jakie masz wymagania. Miałeś styczność już z androidem/wp? Cytuj Link to post Share on other sites
ampierniak 0 Napisano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Nie, nie będzie to mój pierwszy smartfon, i nie styczności z tymi systemami (bawiłem się tylko gdzieś przelotnie u znajomych zarówno wp i androidem) Słyszalem/wyczytałem ze telefony z androidem lubia sie zacinac (czytałem gdzieś na forum ze nawet te w wyższej polki), a jak z wp? A co myslicie o kupnie urzywanego telefonu na allegro? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Android się zacina - to jest prawda - co więcej im tańszy telefon tym gorzej Android działa. Na flagowcach jest przyzwoicie, na średniakach tak sobie, a na najtańszych mamy nędzę WP 8.1 działa znakomicie nawet na najtańszych telefonach, skoro na najsłabszej Lumi 520 chodzi płynie - to na mającej 1GB RAM i mocniejszy procesor Lumii 735 tym bardziej będzie działać. Ja posiadam L720 i L920 - i na Twoim miejscu jednak kupił bym któryś z nowych modeli, L730/L735 czy L830 - Lumia 920 ma dość krótki czas pracy, jest dość ciężka. Nie ma slotu na karty pamięci - i przyznam, że mi go brakuje, zwłaszcza, że ostatnio robię nią sporo zdjęć Zmieniać jej nie będę - ale - dziś, jak bym miał kupować to wybrał bym inny model - mamy w końcu znacznie więcej ciekawych Lumii niż rok temu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts