fifi232pl 0 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Witam, od paru miesięcy nie mogę zdecydować się na żadnego flagowca. Kiedy już przymierzam się do zakupu, nagle znajduję jakąś wadę. Nie przepadam za WP. Telefonu używam do słuchania muzyki, surfowania po internecie. robienia szczegółowych zdjęć np. rysunków biologicznych( przydałaby się funkcja dobrego katalogowania owych zdjęć) Do tej pory myślałem nad - Lg G3 - Iphone 5c/5s - Htc One m8 - Note 3 Z G3-ójki zrezygnowałem z powodu niemiłosiernych lagów interfejsu. M8 jest szybkim telefonem, bardzo ładnie wykonanym, ale nie wiem czy ten htc sense mi odpowiada, do tego niezbyt dobry aparat + podobno słaba bateria. Note 3, Bardzo przypadł mi do gustu jest, duży, dobry aparat, funkcjonalny, dobra bateria. Niestety rozmiar jest plusem jak i minusem ponieważ gdy jestem w ciągłym ruchu używanie go jest niekomfortowe + gdzie to trzymać? Iphone, hmm szybki, śliczny, niezbyt wytrzymały, pozbawiony tandetnego złącza usb, z brakiem BT i uporczywym itunes. Do tego dość drogi. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie sugestię, rady i argumenty za wyborem telefonu. Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Jak sam widzisz, nie wyprodukowali jeszcze telefonu, który nadawałby się dla Ciebie. Spójrz na Lumię 930, bo o niej nie napisałeś nic - tylko, że nie przepadasz za WP. Dlaczego? Cytuj Link to post Share on other sites
Filip17 15 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Myślałeś nad czymś od sony ? Może spodoba ci się Xperia Z3/Z3 Compact. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Nie jestem pewien, czy aby wbrew pozorom nie dałoby rady tego załatwić za mniejsze pieniądze. Możesz wziąć np Galaxy S5 albo nawet starszego S4. Duże ekrany, dobre aparaty. Gdyby komuś nie pasował TouchWizz, możesz wwalić na launcher Apex i TW już więcej nie ujrzysz. Cytuj Link to post Share on other sites
Berlinek 41 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ewentualnie jeśli chciałbyś coś bardziej poręcznego ciekawym wyborem może okazać się Sony Xperia Z3 Compact: http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/11384396 - tutaj masz parametry. Nie sądzisz? Telefon bardzo dobrej jakości, niezły aparat. A jednocześnie ma przekątną ekranu 4,6 cali tak więc spokojnie się zmieści do kieszeni. Cytuj Link to post Share on other sites
Cleaner_1980 267 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Witam, od paru miesięcy nie mogę zdecydować się na żadnego flagowca. To sobie je odpuść Poczytaj o OnePlus One Może się okaże, że ten telefon zadowoli Twoją wymagającą duszę Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ja tu widzę albo Sony Z3 ,albo Sony Z2 ,spełniają Twoje wymagania w 100% ,telefony dosyć wytrzymałe ,są świetne muzycznie ,no a aplikacja album to najlepsza galeria w świecie Android. Cytuj Link to post Share on other sites
fifi232pl 0 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Sony jest strasznie kanciate, Z3 jest fajna (bo troszkę łagodniejsze kanty), tylko że cena znacznie przekracza mój budżet. Kumpel ma Lumie 920, bardzo mi się podoba front tych urządzeń, jest lekko zakrzywiony po bokach, naprawdę śliczny. Ale główna idea WP mi nie odpowiada, w sensie kafelki, nie mogę się do nich przekonać, a naprawdę próbowałem. Denerwują mnie także przejścia animacji podczas wyłączania i włączania aplikacji, wydaje mi się to jakby przedłużone i wolne. Poczytałem o tym OnePlus One i nie dziwie się dlaczego robi taką furorę tylko jak go zdobyć? Jeżeli chodzi o samsungi to Tylko Note 3. Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ja jestem za lg g3 sam od niedawna posiadam i muszę przyznać że wygląd tego smartfona robi spore wrażenie w porównaniu do np xperi z1 lub z2 ten smartfon prawie w ogóle nie ma ramek dzięki czemu pomimo 5, 5 calowego ekranu gabarytowo jest mniejszy od xperi z2 która ma ledwo 5,2 cala . Lg g3 posiada chyba najlepszy aparat z tej trójki , Nie wiem o jakich lagach mówisz ? .po najnowszej aktualizacji ten smartfon chodzi jak rakieta , również miałem pewne obiekcje co do tego smartfona ze względu na rozdzielczość ekranu 2560x1440 która jak sądziłem będzie powodowała lagi ale nic takiego nie uświadczyłem a mam już sporo zainstalowanych aplikacji . polecam z czystym sumieniem Cytuj Link to post Share on other sites
fifi232pl 0 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 A jak w tym Lg G3 sprawuje się wyświetlacz, podobno jest świetny tylko, że jak się gra w mocniejsze tytuły to telefon się nagrzewa i znacznie spada jego wydajność. Trzeba czekać żeby ostygł bo inaczej parę opcji jest niedostępnych. Czy to prawda? Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Wyświetlacz jest bardzo dobry widać wszystkie szczegóły trochę słaba czerń ale to wiadomo jak to ips kolory są fenomenalne co do nagrzewania to każdy flagowiec się nagrzewa jak się go obciąży wymagającymi grami tu nie ma wyjątków lg g3 może trochę bardziej od innych ale to nie przeszkadza bo wydajność nie spada , bateria trochę słabo trzyma , bo jeden dzień ale to norma wśród topowych smartfonów , ja przesiadłem się z sgs3 w którym miałem 4400amh tam o baterie nie musiałem się martwić stąd może moje wyczulenie na baterie ale może równiez do lg g3 pojawią się baterie o większej pojemności to od razu kupie Cytuj Link to post Share on other sites
fifi232pl 0 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ktoś jeszcze Jakiś model podpowie? Ew. użytkownik nota 3 lub m8 ? Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Jak coś to Nowaj niedawno kupił sobie HTC m8. Możesz do niego napisać. Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Poczekasz 2 miesiące i za 2k kupisz Note 4 który przyćmi wszystko . Jak Z3 jest już po 2k to za miesiąc kupno za 1700zł nie będzie problemem.G3 porażka, S5 tragedia,M8 prawie super.Z2 też super smartfon - a to że ma wady z nagrywaniem 4K...ale kto tak nagrywa w ogóle? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 G3 porażka Nie wiem co masz na myśli, ale jeżeli chodzi o domniemane ścinanie interfejsu to po aktualizacjach już dawno zniknęły do prawie zera. Fajnie że poczytałeś trochę co ludzie pisali zaraz po premierze, ale warto też czasem się dowiedzieć jak sprawa się rozwinęła. Cytuj Link to post Share on other sites
Wizzy159 42 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Kup galaxy s5 będziesz zadowolony i znajdziesz go za mniej niż 2000zl Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 .G3 porażka, Mógłbyś uzasadnić? Cytuj Link to post Share on other sites
Sztyki 2 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Osobiście używam z1 i musze powiedzieć ze to był strzał w dziesiątkę. Na Twoim miejscu pewnie wybrałbym z2 - niewiele różnic pomiędzy z1. Wszystko bez lagów fajny Walkman i do tego w miarę mocna bateria. Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 G3 porażka, S5 tragedia, A widziałeś ty w ogóle te smartfony już nie wspomnę o ich użytkowaniu , uwielbiam takie posty zero uzasadnienia Cytuj Link to post Share on other sites
Sztyki 2 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Ja mam z nimi do czynienia praktycznie codziennie i minusem lg są tandetne plastiki. No sorry ale i g3 i g2 wyglądają trochę jak tani plastik. Nie twierdzę że to złe telefony ale w tej cenie mogłyby być lepiej wykonane. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Ja bym poczekał na Galaxy Note 4 aż wejdzie do salonów. Cytuj Link to post Share on other sites
Dark Devill 5 Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 (edytowane) Jest jeszcze kilka modeli wartych uwagi: - Galaxy Alpha - dobre wykonanie, bardzo poręczny - Nexus 5 - co prawda nie jest to już najnowszy model, ale prawie w niczym nie ustępuje konkurencji, niewątpliwą zaletą jest czysty android i to, że nie trzeba wydawać na niego fortuny- Huawei Ascend P7 - bardzo dobry smartfon pod każdym względem - HTC Desire EYE - co prawda nie jest to flagowiec, ale posiada podzespoły godne flagowca i lepszy aparat niż w One M8, już wkrótce ma być dostępny Ja na Twoim miejscu wybrałbym wspomnianą wcześniej Xperię Z3 Compact. Jest to wg mnie telefon niemal idealny. Zostały w nim poprawione wszystkie wady modelu Z1 Compact. Niebywałą zaletą jest ponadprzeciętna bateria, podobno spokojnie wytrzymuje 3 dni. Edytowane 16 Października 2014 przez Dark Devill Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts