polomanolo 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Czy ktoś może przeprowadził udaną instalację kart opartych na obu tych chipach (konkretnie chodzi o HD 4350 i 8600GT) w jednym systemie (Win XP)? Jeśli tak, to jak zainstalować sterowniki - które wersje - by obie karty poprawnie działały, oczywiście jednocześnie. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Jednocześnie? Obie karty miałyby zajmować się grafiką, czy GeForce tylko obsługą PhysX? Bo jeżeli bierzesz pod uwagę pierwszą opcję, to już możesz o tym zapomnieć, bo nie jest to możliwe. Cytuj Link to post Share on other sites
Adasqo 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 8600 nie nadaje się do obsługi PhysX. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 8600 nie nadaje się do obsługi PhysX. To swoją drogą, wiem, że jest za słaby chociaż teoretycznie tę technologie obsługuje (tu jest tego potwierdzenie), ale jak już to tylko w taki sposób można te dwie karty podłączyć razem. Cytuj Link to post Share on other sites
polomanolo 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Jednocześnie? Obie karty miałyby zajmować się grafiką, czy GeForce tylko obsługą PhysX? Bo jeżeli bierzesz pod uwagę pierwszą opcję, to już możesz o tym zapomnieć, bo nie jest to możliwe. Tak, jedynie tą pierwszą opcję. Chcę by jedna karta obsługiwała jeden monitor (wyjście DVI) a druga dwa pozostałe (też wyjścia DVI). Ta druga (8600GT) zupełnie nie jest mi potrzebna do obsługi 3D. Jeśli się tak nie da, to jaką kartę możecie polecić z najtańszego rozwiązania (zapewne jakiegoś Radeona), co nie będzie kolidować w systemie i gładko obsłuży 3 monitory (dla tej karty będą "do roboty" 2x19cali LCD). Ze względów" organizacyjnych" interesuje mnie wymiana jedynie tej drugiej karty. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 http://game.amd.com/us-en/content/images/crossfirex/CF_combo_chart_Nov08.jpg Z tego co jest w tej tabelce to powinieneś kupić drugiego Radeona HD4350 Cytuj Link to post Share on other sites
polomanolo 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 errata: chodzi o 4850 i 8600GT. Z tabelki nie chce mi się wierzyć, że ten najwyższe modele współpracują tylko ze sobą. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Niestety tak już jest i raczej nic nie można na to poradzić. Powiem jeszcze, że gdybyś chciał dokupić 4830 (bo z nią też można podłączyć 4850) to wtedy karty będą miały wydajność taką jak tandem dwóch słabszych. Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Przejrzyj ten temat: http://forum.pclab.pl/t390173.html A 8600GT do samej fizyki za słaby wcale nie jest. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ale przecież jemu nie chodzi o PhysX, ani o CF/SLI, tylko chce mieć trzy monitory podpięte Co do tematu, to nigdy z takim czymś nie miałem styczności, więc raczej nie pomogę :| Pozdrawiam, Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ale przecież jemu nie chodzi o PhysX, ani o CF/SLI, tylko chce mieć trzy monitory podpięte Co do tematu, to nigdy z takim czymś nie miałem styczności, więc raczej nie pomogę :| Pozdrawiam, Ja sądzę, że takie coś podchodzi pod CF lub SLI, bo te karty muszą się jakoś "porozumiewać" między sobą Cytuj Link to post Share on other sites
polomanolo 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Niestety tak już jest i raczej nic nie można na to poradzić. Powiem jeszcze, że gdybyś chciał dokupić 4830 (bo z nią też można podłączyć 4850) to wtedy karty będą miały wydajność taką jak tandem dwóch słabszych. eee, trochę mi nie chce się wierzyć. Kiedyś łączyłem nVidie z Matroxem (PCI) w ten sam sposób i jakoś działało, pewnie jak bym do tego 8600GT dokupił jakiś inny model GeForce, to też by poszły razem na tych samych sterownikach. Czyżby Catalyst były tak nieprzyjazne? W sieci zresztą wiele jest informacji o łączeniu dwóch kart, Win Xp na to szczególnie pozwala. Zaznaczę jeszcze raz, że chodzi mi jedynie o powiększenie pulpitu, a nie o dodatkową obsługę jakichkolwiek opcji 3D, czy CF/SLI. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Niestety tak już jest i raczej nic nie można na to poradzić. Powiem jeszcze, że gdybyś chciał dokupić 4830 (bo z nią też można podłączyć 4850) to wtedy karty będą miały wydajność taką jak tandem dwóch słabszych. W takim razie próbuj może wystarczy podłączyć 2 karty i będzie działać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts