Marecki11 4 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Zastosowanie komputera: Praca i może rozrywka Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 12k w tylu chcę się zmieścić Których części potrzebujesz?: wszystko Czy będziesz podkręcać sprzęt? Oczywiście Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: iiyama ProLite G2773HS 27' Specjalne wymagania: Najlepiej wszystko w kolorze białym Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? Wszystko od podstaw, dam się wam wykazać Własna propozycja zestawu: http://prntscr.com/4vhzqy Inne: Nie wiem jakie chłodzenie dobrać do tego :< no i białą obudowę, podkreślam że z lewej strony będzie miała ścianę. Cytuj Link to post Share on other sites
mordrag87 71 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 jakoś profesjonalnie sie zajmujesz , zarobkujesz na takim kompie? nowy chipset x99 jest drogiiiii Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Własna propozycja zestawu: http://prntscr.com/4vhzqy Uzupelnij wzor dokladnie. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Zastosowanie komputera: Praca Co to za praca ? Cytuj Link to post Share on other sites
Marecki11 4 Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Owszem, zarobkuje na nim, z obrazka chyba nie problem z czytać 5960x Asus x99 deluxe 64gb ddr4 Gtx 970 msi ( chyba że macie lepszą propozycje) 1kw platinium fractal 256gb Ssd plextor Obudowa i chłodzenie, do dobrania Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Zarobkujesz ale na czym ? FullHD, 4K, 3D, 2D ..... ? Nie problem chyba podać czym się zajmujesz ? Cytuj Link to post Share on other sites
Marecki11 4 Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Maszyny wirtualne, nie problem, nie programuje, aczkolwiek nie wiem skąd wziąłeś ten pomysł z rozdzielczościami. Monitor podałem. Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Kiepski trooling... Maszyny wirtualne, nie problem Nie problem? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Nie chodzi mi o rozdzielczości tylko o to czym zarabiasz na tym kompie. Sugerowałem obróbkę FullHD oraz 4K, prace w 2D oraz 3D .... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Marecki11 4 Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Jakiś problem? Zestaw mogę sam złożyć, nikogo o pomoc nie proszę. Nie problem odnosiło się do rodzaju pracy. Nie chodzi mi o rozdzielczości tylko o to czym zarabiasz na tym kompie. Sugerowałem obróbkę FullHD oraz 4K, prace w 2D oraz 3D .... Mój monitor nie jest do tego przystosowany Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Jak "nie problem" i nie chcesz wypelnic wzoru do konca to nie licz na odpowiedzi "nie problem". Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Jakiś problem? Zestaw mogę sam złożyć, nikogo o pomoc nie proszę. Nie problem odnosiło się do rodzaju pracy. Nie problem być aroganckim i zadufanym w sobie bucem ? Nie problem wypiąć się na innych, bo jestem lepszy? Nie problem być debilem który prosi o pomoc, a następnie nikogo o pomoc nie proszę W jakim celu założyłeś ten temat - żeby błazna z siebie zrobić ?? Gratulacje - udało się w 10000% - jesteś najlepszy !!! ...to chyba nie problem (?) 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Marecki11 4 Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Co takiego źle wypełniłem? Wszystko było napisane według wzoru, jedynie proponowane części zaliczyłem na print screenie. Chodziło mi o to ze jeśli ktoś nie chce pomóc to niech nie pomoga po co robić problem i bałagan w temacie nic do niego nie wnosząc i szukając wszędzie problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Co takiego źle wypełniłem? NIC, wszystko jest OK, po za Tobą z obrazka chyba nie problem z czytać 5960x Asus x99 deluxe 64gb ddr4 A ja mam PROBLEM - jakie 64GB jak jest 32GB - chyba masz problem z czytania z własnego obrazka?!? Chodziło mi o to ze jeśli ktoś nie chce pomóc to niech nie pomoga po co robić problem i bałagan w temacie nic do niego nie wnosząc i szukając wszędzie problemu. Zestaw mogę sam złożyć, nikogo o pomoc nie proszę. Masz NAS za debili ? Przeczytaj sam co napisałeś !!! Aż się rwiemy żeby pomóc takiemu bucowi jak TY ! Komputer za 12K ... łoooo już sikam po majtach normalnie, nie odpuszczę okazji pomocy tak hojnemu i bogatemu użytkownikowi .... Teraz robisz z siebie jeszcze większego błazna ... Cytuj Link to post Share on other sites
Marecki11 4 Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Ehh... tak jest 32gb bo sklep akurat nie miał na stanie i tak to pokazał w schowku mój błąd, bogaty ? nie uważam się że jestem bogaty wiodę normalne życie jeżdżę rowerem samochód pożyczam od rodziców gdy muszę coś przewieść... a że jest pomysł na biznes i na da się go "wydoić" to inna sprawa. Nie jestem zadufany w sobie jak na początku zaczęliście mnie obrażać tak do samego końca wałkujecie ten sam problem -_- Poziom twojej wypowiedzi jako experta może pozostawiać do życzenia -__- . Dla mnie jest to komputer jak każdy inny nie kupował bym go, gdybym nie był pewien że na siebie zarobi!! Nie, wiem skąd ta cała nie nawieść jeśli kogoś uraziłem to przepraszam. Cały zestaw złożyłem jeszcze raz w morele Brakuje tylko chłodzenia i obudowyhttp://www.morele.net/inventory/info/0e6Dnd/ Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Poziom twojej wypowiedzi jako experta może pozostawiać do życzenia Jak ktoś piszę takie rzeczy : Jakiś problem? Zestaw mogę sam złożyć, nikogo o pomoc nie proszę. A poziom Twoje wypowiedzi co pozostawia ??? Nie potrafisz napisać do czego ma być komputer, piszesz ogólnikami i w sumie jak sam napisałeś pomoc jest zbędna, nie będziesz się nikogo prosił .... kto tak piszę jak nie zadufany w sobie buc ??? Myślisz że ktokolwiek pomorze Tobie po takim tekście ? Składaj sobie sam komputer - przecież to żaden PROBLEM dla ciebie ... Od początku padło pytanie do czego ma być komputer, Ty robisz problemy z porządną odpowiedzią, na od******* dosłownie odpisujesz, to taką też dostajesz pomoc!!! Następnie wyjeżdżasz tu z tekstami typu "jakiś problem" ... tak jest problem że jesteś totalnym idiotą, a za taka postawę w realu to byś co najwyżej po pysku mógł dostać ...pomoc hahaha dobre sobie. Podziękowałeś już ładnie za nią więc czego tu jeszcze szukasz? Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Chyba ze to dress bo takie teksty jak 'nie problem' to slyszalem na miastowych kwadratach. Koles nie potrafi odpowiedziec na zwykle i proste pytanie ... zamiast tego pisze po przecinku "nie problem" co mowi samo za siebie... Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Pewnie chodziło o to że ktoś mu może pomysł na biznes ukraść Tak poważnie to za taki tekścik w moich rejonach można co najwyżej po pysku dostać, a tu kolega pomocy oczekuje i jeszcze zdziwko że mu jej nikt nie chce udzielić Niektórzy to mają tupet Cytuj Link to post Share on other sites
Marecki11 4 Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Na wszystkie pytania udzielilem odpowiedz, napisałem po przecinku bo odnosiło juz się do czego innego. Z resztą napisałem. Właśnie takie to problemy sprawia internet ze przeczytałeś to jak chcesz, nie słyszałeś mojej intonacji głosu, a tym bardziej obydwoje mnie nie znacie i z góry coś zakładacie. Cytuj Link to post Share on other sites
Ivan911 44 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Witam, Zmien plyte glowna na ten model http://www.asus.com/Commercial_Servers_Workstations/X99E_WS/ to jest workstation grade motherboard. No i wez jakis wiekszy SSD przy tym budzecie, 480-512 GB, A najlepiej ze 2 w raid 0, wtedy bedziesz mial odpowiednia wydajnosc na dyskach. Buda http://www.nzxt.com/product/detail/151-s340-mid-tower-atx-case.html Chlodzenie na CPU http://www.nzxt.com/product/detail/147-kraken-x61-liquid-cooler.html Cytuj Link to post Share on other sites
Marecki11 4 Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Witam, Zmien plyte glowna na ten model http://www.asus.com/Commercial_Servers_Workstations/X99E_WS/ to jest workstation grade motherboard. No i wez jakis wiekszy SSD przy tym budzecie, 480-512 GB, A najlepiej ze 2 w raid 0, wtedy bedziesz mial odpowiednia wydajnosc na dyskach. Buda http://www.nzxt.com/product/detail/151-s340-mid-tower-atx-case.html Chlodzenie na CPU http://www.nzxt.com/product/detail/147-kraken-x61-liquid-cooler.html Z płytą główną nie ma problemu chociaż chciano wszystkiego pod kolor biały lecz moc przede wszystkim. W specyfikacji obudowy pisze top x1 140/120 wiec nie wiem czy te chłodzenie wejdzie, no i chłodzenie znalazłem tylko w Anglii i Niemczech i tylko opcja pre-ordear. Co do obudowy myślałem nad taką www.morele.net/obudowa-nzxt-h440-bialo-czarna-z-oknem-wyciszona-ca-h440w-w1-634130/ A chłodzeniem tym, jest to gorszy model, a nowego jeszcze nie ma w sprzedaży (chyba ze źle szukam) www.morele.net/chlodzenie-wodne-nzxt-kraken-x60-280mm-rl-krx60-01-551763/ Cytuj Link to post Share on other sites
Ivan911 44 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Bierz co jest dostepne, ta obudowa i chlodzenie jest bez problemu dostepne w US, wziolem to bo jest to fabrycznie przygotowane do montazu, chclodzenie w obudowie. Ale wiekszosc duzych obudow ma mozliwosc wcisniecia takiego chlodzenia na gore lub na dol obudowy. Plyta jest rewelacyjna, stworzona typowo do pracy, duze obciazenie po przez dlugi okres czasu. No i tak jak mowilem, wieksze dyski SSD. Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Hehhe tonacje glosu? Autorze jak ktos ma uslyszec tonacje glosu ze zdan? Ale nic masz juz pomagierow co ci zlaza "bardzo wydajny" zestaw. Cytuj Link to post Share on other sites
Marecki11 4 Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Hehhe tonacje glosu? Autorze jak ktos ma uslyszec tonacje glosu ze zdan? Ale nic masz juz pomagierow co ci zlaza "bardzo wydajny" zestaw. Właśnie o to mi chodziło, że się nie da. Jeśli będę zamawiał za granicą to wezmę Krakena X61 jak w Polsce to X60. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts