rasiaknorris 0 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Witam Niedługo kończy mi się gwarancja i zastanawiam się nad zmianą kompa. Tzn sprzedażą płyty i cpu i wymianą na 4790k + msi gaming 7. Czy warto? Za bardzo nie kręcę. Słabo mi to wychodzi. Poza tym mam define xl r2 i cenie jej ciszę. Z moich obliczeń przejście na nowszy zestaw to dla mnie około 500 zł dopłata. I kusi mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
rez 609 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Na jakim taktowaniu masz to 2600K? Grafikę masz już lekko zakurzałą więc zmiana nie jest optymalna. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
eziozpolski 11 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Na jakim taktowaniu masz to 2600K? Grafikę masz już lekko zakurzałą więc zmiana nie jest optymalna. Raczej na standardowym. Jak sam mówi go to nie kręci , chociaż to jest proste jak barszcze. Co do wymiany , oczywiście , że warto tylko jeżeli nie kręcisz to po co Ci taka płyta i procesor w wersji k ? Na twoim miejscu pomyślałbym nad wymianą GPU. Edytowane 11 Października 2014 przez eziozpolski Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Zmień lepiej grafikę a proca kręć i jeszcze zostaw. Cytuj Link to post Share on other sites
CoreDuo 219 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Raczej na standardowym. Jak sam mówi go to nie kręci , chociaż to jest proste jak barszcze. Autor napisał że za bardzo nie kręci a nie że podkręcanie nie kręci autora więc wątpię że procek jest na standardowych ustawieniach. A co do samego tematu to tak jak koledzy wyżej napisali wymień grafikę a procka zostaw. Procesor pomimo wieku średniego jest bardzo dobry. Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Wymiana 2600k na 4790k po to aby nie kręcić go do tylu ile może. Wymówka: "Słabo mi to wychodzi." jest kiepska i jednak każdy by ci tutaj polecił mocne podkręcenie go. Edytowane 11 Października 2014 przez pl_sbx Cytuj Link to post Share on other sites
rasiaknorris 0 Napisano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2014 stare dane:D miałem ostatnio gtx 780 ale sprzedałem i w tej samej cenie 970 zdobyłem. u mnie 2600k chodził maks 4.2ghz i więcej nie chciał. dlatego zastanawiam się nad wymianą i kusi mnie też to że nowe części będą mieć nową gwarancje... Cytuj Link to post Share on other sites
CoreDuo 219 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 4,2 GHz to powinien być początek. Czytałeś jakieś poradniki itp jak podkręcać? Masz dobre chłodzenie na procku? Cytuj Link to post Share on other sites
John.Yankee 5 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Myślę, że warto zainwestować w 4690k jeśli nie chcesz kręcić swojego procka. Tylko mobo zmieniłbym na GA Gaming 5. Cytuj Link to post Share on other sites
rasiaknorris 0 Napisano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Zdecydowałem się na msi mpower max ac bo ma wifi i wsparcie dla intel widi. Ram jeszcze może zmienię. Sprzedam cruciala 2x8 1600 ballistix za 500. Gwarancja wieczysta. Kupiony w wakacje. Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) A czy nowy procesor będziesz miał zamiar podkręcać ? Bo jeśli faktycznie nie, to całkowicie nie widzę sensu tej wymiany, tym bardziej, że taki i7-2600k którego udało ci się podbić do 4,2GHz będzie tylko minimalnie wolniejszy od stockowego i7-4790k Edytowane 15 Października 2014 przez MasterBarti Cytuj Link to post Share on other sites
rasiaknorris 0 Napisano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Ale bez gwarancji. Wole odzyskać cześć kasy i mieć nową gwarancje. Poza tym już sprzedałem płytę i proca. Muszę tylko ram opylić jeszcze. No i bardzo zależy mi na wifi i widi. Bo raz kupiłem lapka dell z widi a się potem okazało że pod tył samym modelem było pare wersji i moja jest bez widi. Może podkręcę 4790k. Może lepiej pójdzie niż tamten. Bo tam na czymś więcej strasznie mało stabilny był. I duże napięcie chciał. Nawet z wyłączonym ht grzał sie mocno. A podczas grania wywalał Cytuj Link to post Share on other sites
rasiaknorris 0 Napisano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Ale bez gwarancji. Wole odzyskać cześć kasy i mieć nową gwarancje. Poza tym już sprzedałem płytę i proca. Muszę tylko ram opylić jeszcze. No i bardzo zależy mi na wifi i widi. Bo raz kupiłem lapka dell z widi a się potem okazało że pod tył samym modelem było pare wersji i moja jest bez widi. Może podkręcę 4790k. Może lepiej pójdzie niż tamten. Bo tam na czymś więcej strasznie mało stabilny był. I duże napięcie chciał. Nawet z wyłączonym ht grzał sie mocno. A podczas grania wywalał Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts