vandal454 0 Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 (edytowane) Dzisiaj po powrocie do domu usiadłem na PC. Gdy go włączyłem załadował się system lecz po chwili dostałem bluscreen (nie pamiętam jak kod błędu wyskoczył) i się zresetował. Po restarcie nie załączył się obraz i PC wydał 1 długi dźwięk (ppiiip) i chodzi lecz nadal nie pokazuje obrazu. Wszystko już robiłem przemieniałem ram, wyciągałem karte graficzna, sprawdzałem końcówki itp. Lecz nadal to samo. Mała strata ale jest to komputer tylko do oglądania filmów w TV gdzie nic nie jest na nim grane jedynie muzyka, net i filmy. Spec pc: GA-P35C-DS3R (Rev. 2.1) Modecom Feel III400W 2x2 GB DDR3 GoodRAM 1333MHz GeForce 450 GTS 1GB Gainward Intel Core 2 Quad Q6600 2,4GHZ Dodaje filmik podczas jego uruchamiania. 2 sek uruchomienie pc, 16 wciśniecie przycisku reset, 20 sec PC się sam wyłącza, 24 sec następnie włącza. Edytowane 10 Października 2014 przez vandal454 Cytuj Link to post Share on other sites
Remus 60 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Wyjmij obie kości ram i włóż tylko jedną do skrajnego ( nie pierwszego ) gniazda, odpal - zobacz jaki będzie błąd. Jeden długi dźwięk przy Twojej płycie to na 99 % problem z pamięcią ram. Zobacz też czy taki sam bład będzie gdy wyjmiesz grafikę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vandal454 0 Napisano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Wyjmij obie kości ram i włóż tylko jedną do skrajnego ( nie pierwszego ) gniazda, odpal - zobacz jaki będzie błąd. Jeden długi dźwięk przy Twojej płycie to na 99 % problem z pamięcią ram. Zobacz też czy taki sam bład będzie gdy wyjmiesz grafikę. Zrobiłem tak jak napisałeś i nadal to samo, po wyjęciu wszystkich kości i uruchomienie są 2 długie dźwieki (które pewnie oznaczają brak pamięci ram). Wymieniłem także zasilacz, odłączyłem kartę graficzną i nadal to samo. Edytowane 11 Października 2014 przez vandal454 Cytuj Link to post Share on other sites
Remus 60 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 No to skoro sygnał bez ramu się zmienił to znaczy że płyta działa prawidłowo. Osobiście mysle że to problem z kościami ramu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vandal454 0 Napisano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Szkoda że moja płyta nie obsługuje kości 8gb bo innych nie mam spróbuje poszukać innych i sprawdzić. Nadal to samo przemieniałem kości itp. Nie mam pojęcie możliwe ze padły wejscie DDR3 na płycie lub obydwie kości pamięci. Cytuj Link to post Share on other sites
Remus 60 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Możliwe że padł kontroler pamięci no i to już jest lipa wtedy próbowałeś z innymi kościami czy zamieniałeś miejscami stare ? albo próbowałeś z jedną kością w różnych slotach właczyć ? Ten procek ma zintegrowany kontroler pamięci czy jeszcze był na płycie w chipsecie ? Bo już nie pamiętam przyznam się szczerze 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vandal454 0 Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Nie mam pojęcie czy ma zintegrowany chipset czy integra. Nie miałem już sił włożyłem inne ramy i to samo dałem PC do serwisu. Dzięki Remus za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts