Lagrey 1 Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Witam Czy zna ktoś program do grafiki 2D , w którym mógłbym szybko i prosto dodawać podstawowe kształty (kwadrat koło sześciokąt i.t.d) oraz tworzyć różnego rodzaju linie krzywe barwić obrabiać na tle przeźroczystym, ale także z nienaruszalnym zdjęciem w tle? Wiem, że istnieje coś takiego jak gimp, ale tam to jest bardzo upierdliwe (wydaje mi się, że jest on bardziej zaawansowany) na photoshopa mnie nie stać, a nie chcę uciekać się do czegoś takiego jak torrenty (ewentualnie w ostateczności) Cytuj Link to post Share on other sites
Vladimirov 0 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Większość tych opcji spełnia... paint! Cytuj Link to post Share on other sites
booncol 664 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Paint.net Cytuj Link to post Share on other sites
Lagrey 1 Napisano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Słaby i oklepany żart... Poza tym nie można pracować na przeźroczystych lub półprzeźroczystych obiektach z nienaruszalnym tłem na dodatek jest nie wygodny Cytuj Link to post Share on other sites
Glidro 2 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Cześć. Najprostszym rozwiązaniem będzie gimp Program jest w pełni darmowy i można w nim robić różne cudeńka. Osobiście polecam też photoshop,ale jest on dość trudny w obsłudze. Jak chcesz mogę podesłać ci parę moich prac na których zobaczysz ps vs gimp. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Będziesz pokazywał prace PS vs Gimp? Przecież pokażesz mu tylko na jakim jesteś etapie obsługi danego softu. Po za tym widzę, że on szuka/szukał raczej czegoś do wektorów ( darmowy jest Inkscape). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lagrey 1 Napisano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Cześć. Najprostszym rozwiązaniem będzie gimp Program jest w pełni darmowy i można w nim robić różne cudeńka. Osobiście polecam też photoshop,ale jest on dość trudny w obsłudze. Jak chcesz mogę podesłać ci parę moich prac na których zobaczysz ps vs gimp. Witaj mam gimpa i szukam czegoś prostszego. Jest dla mnie mocno przekombinowany, a do tego co zamierzam robić nie potrzebuję większości z tych funkcji Jeśli chodzi o photoshopa to mnie na niego nie stać (6k licencja) Póki co znalazłem real world paint i jest blisko tego co chciałem. Właśnie obczajam ten inkscape i zaczyna mi się podobać Tak czy inaczej dzięki za porady Cytuj Link to post Share on other sites
TaRuda 1279 Napisano 11 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Polecam Corela do grafiki wektorowej, możesz tam też pracować na unieruchomionym zaimportowanym obrazie. Z darmowych programów rastrowych do niezbyt wielgachnych plików polecam przeglądarkowego prawie-photoshopa Mówię prawie, bo jest bardzo podobny ukłądem, nazwami funkcji itp. nazywa sie pixlr editor, znajdziesz go tu: http://apps.pixlr.com/editor/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts