Skocz do zawartości

Prosty program graficzny

Recommended Posts

Witam

Czy zna ktoś program do grafiki 2D , w którym mógłbym szybko i prosto dodawać podstawowe kształty (kwadrat koło sześciokąt i.t.d) oraz tworzyć różnego rodzaju linie krzywe barwić obrabiać na tle przeźroczystym, ale także z nienaruszalnym zdjęciem w tle? Wiem, że istnieje coś takiego jak gimp, ale tam to jest bardzo upierdliwe (wydaje mi się, że jest on bardziej zaawansowany) na photoshopa mnie nie stać, a nie chcę uciekać się do czegoś takiego jak torrenty (ewentualnie w ostateczności)

• 4 tygodnie później...

Cześć.

Najprostszym rozwiązaniem będzie gimp ;) 

Program jest w pełni darmowy i można w nim robić różne cudeńka.

Osobiście polecam też photoshop,ale jest on dość trudny w obsłudze.

Jak chcesz mogę podesłać ci parę moich prac na których zobaczysz ps vs gimp.

• Popieram 1

Cześć.

Najprostszym rozwiązaniem będzie gimp ;)

Program jest w pełni darmowy i można w nim robić różne cudeńka.

Osobiście polecam też photoshop,ale jest on dość trudny w obsłudze.

Jak chcesz mogę podesłać ci parę moich prac na których zobaczysz ps vs gimp.

Witaj mam gimpa i szukam czegoś prostszego. Jest dla mnie mocno przekombinowany, a do tego co zamierzam robić nie potrzebuję większości z tych funkcji :P Jeśli chodzi o photoshopa to mnie na niego nie stać (6k licencja) 

Póki co znalazłem real world paint i jest blisko tego co chciałem. Właśnie obczajam ten inkscape i zaczyna mi się podobać

Tak czy inaczej dzięki za porady

• 3 miesiące temu...

Polecam Corela do grafiki wektorowej, możesz tam też pracować na unieruchomionym zaimportowanym obrazie.

Z darmowych programów rastrowych do niezbyt wielgachnych plików polecam przeglądarkowego prawie-photoshopa :) Mówię prawie, bo jest bardzo podobny ukłądem, nazwami funkcji itp.  nazywa sie pixlr editor, znajdziesz go tu: http://apps.pixlr.com/editor/