Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam !

Potrzebuję dziś Waszej pomocy a mianowicie poszukuję głośników do maksymalnej kwoty 600zł.

Nie wiem jednak czy w tej cenie lepiej kupić zestaw 2.0 czy 2.1. Zestaw będzie używany do muzyki, gier i czasami do oglądania filmów, podłączony do PS3, TV lub PC, które będą stały w pokoju ok. 20m kwadratowych. Muzyki słucham praktycznie każdego rodzaju, od dubstepu poprzez rap a na metalu kończąc. Zależy mi na dobrej jakości dźwięku, oraz czystym, w miarę niskim oraz głębokim bassie. Najlepiej jakbym mógł kupić sprzęt na morele.net gdyż odbiorę je osobiście w sklepie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Dziekuje za odpowiedz, lecz niebardzo chce sie bawic w kolumny + wzmacniacze. Chcialbym aby to byly zwykle glosniki, ktore w miare dobrze jak na swoja cene beda graly.

Zastanawialem sie nad tymi Microlab Solo 7c i mam pytanie czy beda one dobrze grac kazdymi tonami na zintegrowanej karcie dzwiekowej ? Czy lepiej wtedy wziac cos 2.1, gdyz w sumie zalezy mi rowniez na glebokim bassie?

To chyba zdecyduję się na te Solo7c. Jestem ciekawy jak grają, bo widziałem tylko jakieś filmiki i czytalem opinie/recenzje. Może umie ktoś je porównać do Logitech Z5500 pod względem bassu i ogółem do jakości dźwięku :D ? Znajomy ma ten sprzęt i jestem pod wrażeniem co on potrafi a słyszałem też ze Solówki potrafią nieźle łupnąć :P

Wzmak najlepiej koniec 80, początek 90.

Podałem wyżej propozycje zestawów. 

Jak będziesz dbał o sprzęt to zapewne wytrzyma dłużej niż chińskie solo czy edifiery, a ewentualne naprawy są często tanie. Zresztą porównaj sobie co siedzi w przykładowo PMA-520, Sony TA-F440e za 250zł a elektronice z solo ; ).

Mocą nie zawracaj sobie głowy.

Edytowane przez Darkknur
W sumie dziwi mnie to, ze 30 letni sprzęt jest prawdopodobnie lepszy niż to co wyprodukowali stosunkowo niedawno. 

Kiedyś nie oszczędzano na materiałach, robiono sprzęt, aby wytrzymał jak najdłużej. Microlaby to już olbrzymie cięcia na budżecie. Wzmacniacze, które wymieniłem kosztowały sporo ponad 1000zł ; ).