ventison1 3 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 (edytowane) Witam, jak tytuł wskazuję mam problem z windą 8 w laptopie. Po podłączeniu do niego bootowalnego pendrive'a, gdzie był inny system, windows 8 (interfejs) non-stop się przeładowuje- wszystkie te kafelki i nawet jak uda mi się wejść do pulpitu - cały czas się przeładowuje dopiero po wejściu na klasyczny pulpit. Jest na to jakaś metoda? Format odpada, ojciec ma na nim skonfigurowane środowiska potrzebne do programów z pracy. #E1 W trybie awaryjnym problem nie wystepuje. Czyli, według mnie, windows zassał z pendrive'a jakiś plik (autorun?) i zaraz po uruchomieniu, przy próbie jego wyegzekwowania się zapętla. Wiecie gdzie windows przechowuje takie pliki do wykonania po starcie systemu? Może w nim znajdę plik i w uda mi się go pozbyc? #E2 Bawiąc się jeszcze trochę, stwierdzam, że problem występuje dopiero gdy ładuje się pulpit (ten zwykły jak w poprzednich windowsach - nie kafelki). Gdy jestem na kafelkach, mogę wejść wyszukać pliki,aplikacje, itd. Dopóki nie kliknę w żadną z nich wszystko trybi. Spróbuję coś uruchomić -> przechodzi na pulpit -> aplikacja się ładuję -> wtedy winda próbuje załadować ikonki na pulpicie i bum, pętla jak ta lala. Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc. #E3 Powierzchownie przeglądając logi systemu zauważyłem, iż jest to jakiś problem z explorer.exe, to on się zapętla. Dalej było coś o jądrze(kernel) systemu (jakaś kernelcoś.dll). Jak może to okazać się pomocnę to będę mógł wrzucić skrina. Pozdrawiam. Edytowane 8 Października 2014 przez ventison1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts