Skocz do zawartości

[Problem] Windows 8 i bootowalny pendrive

Recommended Posts

Witam,

jak tytuł wskazuję mam problem z windą 8 w laptopie. Po podłączeniu do niego bootowalnego pendrive'a, gdzie był inny system, windows 8 (interfejs) non-stop się przeładowuje- wszystkie te kafelki i nawet jak uda mi się wejść do pulpitu - cały czas się przeładowuje  dopiero po wejściu na klasyczny pulpit. Jest na to jakaś metoda? Format odpada, ojciec ma na nim skonfigurowane środowiska potrzebne do programów z pracy.

#E1

W trybie awaryjnym problem nie wystepuje. Czyli, według mnie, windows zassał z pendrive'a jakiś plik (autorun?) i zaraz po uruchomieniu, przy próbie jego wyegzekwowania się zapętla. Wiecie gdzie windows przechowuje takie pliki do wykonania po starcie systemu? Może w nim znajdę plik i w uda mi się go pozbyc?

#E2

Bawiąc się jeszcze trochę, stwierdzam, że problem występuje dopiero gdy ładuje się pulpit (ten zwykły jak w poprzednich windowsach - nie kafelki). Gdy jestem na kafelkach, mogę wejść wyszukać pliki,aplikacje, itd.

Dopóki nie kliknę w żadną z nich wszystko trybi. Spróbuję coś uruchomić -> przechodzi na pulpit -> aplikacja się ładuję -> wtedy winda próbuje załadować ikonki na pulpicie i bum, pętla jak ta lala.

Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc.

#E3

Powierzchownie przeglądając logi systemu zauważyłem, iż jest to jakiś problem z explorer.exe, to on się zapętla. Dalej było coś o jądrze(kernel) systemu (jakaś kernelcoś.dll). Jak może to okazać się pomocnę to będę mógł wrzucić skrina.

Pozdrawiam.

Edytowane przez ventison1