Volto 9 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Witajcie W moim chlodzeniu z 2 slotowym rezerwuarem zatokowym , 2 chlodnicami ( 360 oraz Monsta), chlodzeniem 2x GPU i 1x CPU wczoraj zobaczylem ze ubylo mi ok 1,5/2 cm plynu.... przez ok 2 miesiace nadal stan jest oczywiscie powyzej minimum grubo ale mnie to zaniepokoilo . Oczywiscie natychmiast sprawdzilem wszystkie polaczenia i miejsca pod nimi w kompie ale nigdzie nie znalazlem zadnego widocznego wycieku ani sladu po nim ... . Na wszelki wypadek zostawilem chusteczki pod polaczeniami tak zeby miec pewnosc ale przez 12 h zadnego sladu Pytanie czy to normalne takie parowanie plynu czy tez tak dlugo system sie odpowietrza ? ( temperatury w ukladnie nie przekraczaja 40 stopni) a plyn chlodzacy to 2 litry Aurora 2. Dodam ze uklad byl wodowany jakies 3 miesiace temu. Link to post Share on other sites
Karol1701 2379 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Wydaje mi się, że się po prostu odpowietrza. U mnie jest to samo, ale ja mam dość słabą pompkę, także bardzo ciężko odpowietrzyć układ bez "machania" obudową na wszystkie strony świata + potrzeba dużo czasu.Też nie wiem, czy aż po 3 miesiącach jest możliwy wyciek płynu - może się to zdarzyło, ale ogólnie chyba nawet nie słyszałem o takim przypadku. Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Normalne,że ubywa. U mnie w ciepłe dni potrafiło całkiem sporo płynu wypocić. Jeżeli nigdzie nie cieknie to nie ma czym się martwić Link to post Share on other sites
Volto 9 Napisano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Podziekowal w takim razie przestaje sie martwic nadal nic cieknacego nie znalalzem wiec do zamkniecia temat . Link to post Share on other sites
Recommended Posts