Clear 8 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Witam, szukam następcy mojego Samsunga Galaxy S i9000 , chciałbym znaleźć coś nowszego i szybszego w okolicach 1000 zł ( nówka ) . Jako, że mam niezbyt duże dłonie to rozmiar SGSa mi bardzo odpowiada , ogólnie jakby SGS miał lepsze bebechy to bym go nie wymieniał , ale często brakuje mu niestety Ramu , czasem wolno chodzi ( przynajmniej nie tak szybko jak ja bym chciał ) . Wiedząc , że nie znajdę wydajnego telefonu takich małych rozmiarów to poprosiłem moją księgową o to , by móc się pobawić jej telefonami . Mianowicie były to 3 Samsungi: Trend Plus , Core Plus i S 3 LTE . Pierwszym bawiłem się S 3 LTE , pierwsze wrażenie - niestety za duży , niewygodnie się mi go użytkowało, raczej bym się do niego nie przyzwyczaił. Drugi był Trend Plus - fajny telefonik, kompaktowych rozmiarów, bardzo dobrze mi się go użytkowało, podobnie jak SGSa ( bo w sumie to prawie identyczne telefony biorąc pod uwagę wymiary i rozmiar ekranu ) , ale jakiś mały niedosyt czułem. Trzeci był Core Plus i tutaj muszę powiedzieć , że ten rozmiar to chyba strzał w dziesiątkę , raczej nic większego . Chciałbym, żeby telefon wytrzymywał z baterią cały dzień ( wieczorem ładuję , rano odłączam ). Użytkował będę go w taki sposób: Rano o 5 .30 telefon odłączam od ładowania , kończę pracę koło 16 -17 , w tym czasie powiedzmy 30 minut rozmów . W domu korzystam z telefonu z internetu do godziny 20- 21, a mianowicie używam GG , Messenger oraz Opera Mini. Czasem zdarzy się zagrać w Angry Birds , kilkanaście SMSów. Co do pamięci wewnętrznej to wystarcza mi 8GB w moim SGS . Ważna jest dla mnie jakoś odtwarzanej muzyki . Zależy mi na tym również , aby jakoś rozmów stała na wysokim poziomie. Nie będę używał aparatu w telefonie, więc na tym mi akurat nie zależy. Wpadła mi w oko Motorola Moto G LTE - ekran 4.5" z przyciskami na ekranie, wymiary podobne do Samsunga Core Plus , dobre bebechy , 1 GB RAM, czysty Android. Tylko ładowarki nie ma w zestawie : / . Moto G byłaby OK dla moich wymagań , czy jednak polecilibyście coś innego ? Cytuj Link to post Share on other sites
shifted 25 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 zerknij sobie na sgs3 mini Cytuj Link to post Share on other sites
Clear 8 Napisano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Chciałem smartfon do 1000zł, nie do 500zł . Do tego ekran identyczny jak w moim Galaxy S, co to byłaby za zmiana ? Cytuj Link to post Share on other sites
Wizzy159 42 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 IPhone 4s 1 Cytuj Link to post Share on other sites
michaanu 9 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Hmmm moto g LTE napewno będzie dobrym wyborem. Szczerze to nic innego mi nie przychodzi do głowy. Myślę, że jeszcze w tym przedziale s4mini 4.3 cala super amoled ale nie chodzi płynnie po pewnym czasie. I tyle ode mnie ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Lg L90 - ma 4,7", ale jest tylko o 2 mm wyższy od Core Plus. Świetna bateria, podzespoły, wyświetlacz i aparat są w miarę dobre. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts