Skocz do zawartości

Komputer za ok 4500-5000zł

Recommended Posts

ok dziękuje wszystkim za odpowiedzi a mam jeszcze dwa pytania... mam czytnik kart pamięci w kompie i nie działa... próbowałem wkładać karty i pendrive ponieważ ten czytnik ma również wejście USB i nic nie czyta próbowałem wpinać go w inne gniazdo na płycie głównej i nic... znaczy dioda na czytniku świeci sie ale nic nie czyta... czego to może być wina? sterowników? a drugie pytanie dotyczy przycisku Turbo na obudowie... mam trzy przyciski na obudowie kompa pierwszy to STOP-świeci sie na niebiesko drugi to CRUISE- również świeci sie na niebiesko a trzeci to TURBO- i on świeci się na czerwono do czego one służą? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...

Witam ponownie odgrzebuje temat ponieważ mam problem od jakiegoś czasu gram w civilization5 no i po chwili grania (czyli jakieś 5-10tur czasami troszkę więcej)wywala mnie do windowsa i wyskakuje bląd krytyczny ze sterownikiem graficznym czy jakoś tak... a czasami resetuje się komputer... i z ciekawości zainstalowałem speedfan i sprawdziłem temperaturę gpu i jak zaczynam grać w tą gre to temperatura dochodzi do jakiś 75 stopni i pojawia sie obok ten płomyczek... jakie powinny być temperatury geforce 460 w sli?

Zrobiłem screen z speedfun oto link http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4c ... 06885.html

Witam pomorze mi ktoś? zauważyłem że jedna z kart grzeje się bardziej... jak włączę gre z directx 9 a nie 11 to grzeją sie troche wolniej ale i tak po jakimś czasie jedna z kart dochodzi do 75stopni w ogóle te karty w sli są bardzo blisko siebie między nimi jest szparka może z 4mm a nie moge dać dolnej na niższy slot ponieważ blokuje mi zasilascz który jest na dole... co mam w takiej sytuacji zrobić? z góry dzieki za pomoc

"Witam ponownie dzisiaj robiłem test w 3DMark06 i wyszło mi niecałe 20000 co sądzicie o tym wyniku?" wg mnie coś jest nie tak bo jak taki wynik wyciskam na swoim kompie (phenom 4x3,7Ghz) z jednym gtx 460 i to 768mb no ale to tylko moje odczucia, może to wina tego że masz wszystko na standarowych taktach

chociaż mimo wszystko to wg mnie słabiutki wynik jak na i7 i SLI gtx 460

"Witam ponownie dzisiaj robiłem test w 3DMark06 i wyszło mi niecałe 20000 co sądzicie o tym wyniku?" wg mnie coś jest nie tak bo jak taki wynik wyciskam na swoim kompie (phenom 4x3,7Ghz) z jednym gtx 460 i to 768mb no ale to tylko moje odczucia, może to wina tego że masz wszystko na standarowych taktach

chociaż mimo wszystko to wg mnie słabiutki wynik jak na i7 i SLI gtx 460

A jak myślisz czego to może być przyczyna?

wg mnie jedna karta leci w kulki i sobie śpi i nie jestem specem od SLi bo na oczy tego nie widziałem ale chyba sa jakieś specjalne sterowniki do SLI

http://www.nvidia.com/object/nvidia-mul ... river.html

są tutaj koledzy co wiedzą w tym temacie więcej niech Ci pomogą:)

może coś z tych poradników ci pomoże

http://www.nvidia.pl/object/sli-technol ... to-pl.html