Nitokris 0 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) Przepraszam za kolejny temat, ale jeszcze druga osoba z rodziny zdecydowała się przejść na "smarfona" Cena bez zmian ale ma być mniejszy (poręczniejszy). Na razie wypiszcie coś na Androdzie i na WP, a potem się wybierze drogą eliminacji. Lumia 520 - 4 cale LG L65 - 4,3 cala LG L40 - 3,5 cala (pewnie crap jeśli chodzi o bebechy) Edytowane 3 Października 2014 przez Nitokris Cytuj Link to post Share on other sites
michaanu 9 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 To samo lumia 520. Cytuj Link to post Share on other sites
Nitokris 0 Napisano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2014 A np. jakiś Kruger & Matz, Huawei, Alcatel? Lumia 520 czy 530? W ogóle nie przeszkadza w tym systemie (WP) jak jest 512 mb ramu? Cytuj Link to post Share on other sites
michaanu 9 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 WP nawet na 512 razu chodzi bardzo płynnie. Osobiście omijam i polecam omijać takie mało znane marki, może być np. Problem z gwarancją. Cytuj Link to post Share on other sites
Nitokris 0 Napisano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2014 (edytowane) Ok. Na ten moment sprawa wygląda tak, że jutro będzie macanko w Euro albo Saturnie (czy na wielkość odpowiada), a potem będe zamawiał przez Allegro. =============== Co lepsze? Lumia 520 czy Lumia 530. L530 jest w Media Markt za 399 zł. A w Auchan widziałem Nokie X za 279 zł (stara cena 399 zł). http://www.auchan.pl/ (1 pozycja na samej górze) Promocja trwa do środy... Spox czy szmelc? Jest jakiś lepszy za ok. 300 zł? Edytowane 6 Października 2014 przez Nitokris Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 6 Października 2014 Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Wczoraj w sklepie stacjonarnym Media Markt znajoma zapłaciła 429 zł za Lumię 530 Nokia X - nie polecam, jest na Androidzie, dziła nawet - ale w tej samej cenie Masz L530 - która jest znacznie szybsza i płynniejsza. Cytuj Link to post Share on other sites
Nitokris 0 Napisano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2014 (edytowane) To jest 3 dychy w plecy Wiecie co, znalazłem na kilku stronach potwierdzenie, że L530 to wcale nie "upgrade" względem L520. 1) http://www.pcworld.pl/news/397931/Nokia.Lumia.530.oficjalnie.Jest.tania.ale.i.slabsza.od.Lumii.520.html 2) http://pclab.pl/news58831.html 3) http://komorkomania.pl/1906,nokia-lumia-530-oficjalnie-cena-jest-po-prostu-swietna Tak więc chyba zaproponuje dorzucić do L630 (telefon ma być na pare lat dla osoby ok. 60-tki) - do wyjęcia na Allegro za ok. 450 zł. Poczekamy z zakupem jeszcze miesiąc, może cena jeszcze spadnie. Tak wiem, tutaj będzie 4,5" ale ja zawsze byłem za tym, żeby kupować sprzęt co najmniej "średni" a nie jakiś low-end. P.S. Wydaje się, że androidowym odpowiednikiem w/w jest LG L70. http://technowinki.onet.pl/mwc-2014-lg-prezentuje-nowa-serie-l/fb068 Mam pytanie o smarfona z salonu. Ostatnio kupowałem przez Allegro fona z salonu Orange (bez sim-locka) i fon nie ma żadnego logo Orange po włączeniu. Teraz chce kupić fona dla innej osoby tylko tym razem jest z salonu Plusa (bez sim-locka). Tak samo nie będzie żadnego loga Plusa czy innych takich "drobiazgów"?? Edytowane 6 Października 2014 przez Nitokris Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Tak samo nie będzie żadnego loga Plusa czy innych takich "drobiazgów"?? To zależy. Czasami operatorzy sprzedają sprzęt w wariancie CV (Country Variant) i wtedy nie ma żadnych dodatków. Cytuj Link to post Share on other sites
Nitokris 0 Napisano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Na aukcji jest wybrana opcja Brak blokady. Jak jeszcze o to zapytałem Sprzedającego to dostałem odpowiedź "Upewniałam się u przedstawiciela plusa - ten twierdził, że nie ma simlocka..." Ten twierdził, hmm... U mnie rodzina jest w PLAY-u. I jeszcze jedno. Do pierwszego telefonu dostałem karte gwarancyjną + fakture. Na karcie gwarancyjnej jest rubryczka i jest napisane: Karta gwarancyjna ważna jest tylko z dokumentem (i tu jest numer). Numer ten jest właśnie na fakturze, którą dostałem. Tym razem ta osoba musi się zapytać księgowej czy może mi dać fakturę. "Telefon był kupiony na fv na firmę". Ja się na tym nie znam, zresztą nie wiem co jest napisane na tej karcie gwarancyjnej. Ma mi wieczorem odpisać co i jak. Naturalne jest, że chcę żeby to miało "ręce i nogi", czyli telefon + prawidłowa gwarancja w razie czego. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Księgowa może sobie ksero zrobić i niech nie opowiada głupot. Też kupiłem telefon, który był brany na firme i mam oryginalną fakturę. Na fakturze numer IMEI telefonu. Cytuj Link to post Share on other sites
Nitokris 0 Napisano 10 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Wiecie co, tamta sprawa z poprzedniego postu jest już nieaktualna. Jest inna kwestia... kupiłem od innej osoby Lumia 630. Pan daje gwarancje, ale faktury nie chce dać... Jak poprosiłem wczoraj o skan faktury na maila to do tej pory nie dostałem odpowiedzi. Dziś miał być odbiór... a gość się nie odzywa... dodzwonić się nie mogę, na smsa nie odpisał. Nie wiem co jest grane. Aha, to fon z Play. Jak byłem w salonie to powiedzieli mi, że wymagają przy "naprawie" gwarancji + faktury (albo skanu faktury). Tak więc chyba zrezygnuje z tego telefonu. Następna sprawa... pisałem już do kolejnej osoby. Na Lumiach nie ma folii na wyświetlaczu? Bo dostałem taką odpowiedź: "Telefon sprzedaje tak jak dostałem czyli telefon ładowarka, telefon i pudełko. Fabrycznie nie miał żadnych folii na wyświetlaczu i nie miał dodatkowych obudów." Jest tylko czarna. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Folii na wyświetlaczu nie ma bo cały tel jest we folii. Co do dodatkowej obudowy to chyba nie wszystkie ją mają więc może faktycznie taką dostał. Cytuj Link to post Share on other sites
Nitokris 0 Napisano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Czy Lumia z salonu Plusa ma sim-locka?? Sam sobie odpowiem L630 nie miała sim-locka (fon z Plusa). Mama z prezentu zadowolona - w pudełku obudowa zielona i czarna. Wybrała zieloną Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts