Tomek0117 0 Napisano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Z tego względu, że sprzedający nie odpowiadał na moje wiadomości nie zakupiłem jeszcze telefonu. Znalazłem tą aukcję http://allegro.pl/nokia-lumia-630-dual-sim-bez-sim-pl-menu-gw-i4665098223.html tylko w tym zestawie są słuchawki a normalnie chyba ich nie powinno być? Jest jeszcze taka aukcja http://allegro.pl/nokia-lumia-630-nowa-bez-simlocka-okazja-i4680643302.html?source=mlt ale gość nie ma żadnych pozytywów ani negatywów. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Nie lepiej kupić coś takiego? http://allegro.pl/nowa-nokia-lumia-630-green-white-b-s-24m-gw-i4678306923.html Z plusa, Polska dystrybucja... Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek0117 0 Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Nie widziałem tej aukcji Wielkie dzięki zaraz zamawiam Cytuj Link to post Share on other sites
FreddieMercury 2 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 (edytowane) @BARTOL48 @rysiooo @RavirJa od 1,5 miesiąca szukam telefonu i byłem zdecydowany na LG L90 albo Nexusa 4 i ten pierwszy mnie wkurza tandetną obudową, a drugi jest szklany (wymiana wyświetlacza 450 zł) i używany od co najmniej roku, a na nowego mnie nie stać. W dodatku moja siostra ma HTC Desire (starego) i android mnie nie przekonuje - wielki system, nic ciekawego dla mnie.Dlatego właśnie mnie ten temat zainteresował ku nowym Lumiom 730 i 830.Jaka waszym zdaniem cena będzie na te telefony na allegro kupione w sieciach na przedłużenie ? Mogę wydać 800 zł i dlatego pytam jakie oba telefony będą miały cene z waszej wiedzy i doświadczenia.A drugie moje pytanie - weszła też lumia 735 i ona ma, w odróżnieniu do 730, LTE, czy LTE sens, czy nie ? Edytowane 13 Października 2014 przez FreddieMercury Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Szczerze powiem tak - LTE na chwilę obecną jest już ok. Różnica pomiędzy HSDPA - chyba w speedteście oraz pobieraniu plików. Do przeglądania stron, słuchania muzyki ze spotify, czy youtube HSDPA wystarczy w 100%. Masz załadowaną bardzo szybko stronę, piosenki ładują się bezproblemowo. Niby u mnie działa te LTE i jestem non stop do niej podłączony, a różnice pomiędzy moją L920 dostrzegam jedynie w pobieraniu aplikacji z marketu oraz kiedy włączę speedtest, żeby pokazać znajomym, iż już LTE jako tako działa. Strony ładują się praktycznie tak samo jak na HSDPA. I tak przełącza mnie bardzo często na 3G/HSDPA/LTE w zalożności w którym miejscu w pracy się znajduję. Na świeżym powietrzu LTE hula praktycznie wszędzie. Moje zdanie na temat L730/L735 - ich cena aktualnie odstrasza. Normalną koleją losu zmieni się to na korzyść klienta, ale - po co płacić za nią większe pieniądze? W tej cenie można kupić przecież L920 - LTE, dużo lepszy aparat, porównywalny wyświetlacz, wbudowane 32GB, wbudowane ładowanie indukcyjne. Jako były użytkownik tego telefonu śmiało go polecam - sam sprzedałem swoją sztukę z 15 miesięczną gwarancją z Orange za 650zł, więc zapewne teraz znajdziesz w takiej cenie. Nie dość, że wyglądają praktycznie tak samo, L920 jest tańsza, a sprzętowo lepsza. Albo poczekaj i dozbieraj do około 1000zł kiedy 830 będzie w takiej cenie - do świąt powinno się to stać, albo teraz kup sobie L920, która jest praktycznie taka sama jak L830 - tej nowszej podoba mi się zbliżony do 930 design. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek0117 0 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Lumia 630 już do mnie dotarła. Czy te nowe baterie trzeba formatować? Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Możesz zrobić kalibrację: 1) ładujesz na maksa i rozładowujesz telefon - dwa-trzy razy 2) ładujesz telefon przez noc 3) rano włączasz tryb samolotowy na 40-60 minut Powinno być ok Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek0117 0 Napisano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Witam Odkopie temat, żeby nie zakładać nowego. Po roku użytkowania Lumi 630 zaczynają dziać się dziwne rzeczy. Bardzo często wyłączają mi się aplikacje, a w szczególności przeglądarki. Czasami strona nawet się nie załaduję, a przeglądarka już się wyłącza. Używam przeglądarki UC Browser i Internet Explorer. Kilka razy zdarzyło się coś takiego, że po naciśnięciu przycisku który odblokowuje telefon w celu sprawdzenia godziny, telefon się zawiesił. Co mam zrobić? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Instalowałeś aktualizacje? Zrób kopię zapasową i spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne - pamiętaj, że stracisz wszystkie dane jeśli ich nie zapiszesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek0117 0 Napisano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Aktualizację robiłem jakiś czas temu. Obecnie mam wersję 8.10.14219.341. Zaraz zrobię kopię zapasową i przywrócę ustawienia fabryczne mam nadzieję, że pomoże. Przywróciłem ustawienia fabryczne i jak na razie wszystko jest w porządku. Jeśli po kilku dniach problem powróci dam znać. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek0117 0 Napisano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Witam. To znowu ja Niestety ale kilka dni po przywróceniu ustawień fabrycznych problem powrócił ;( Co mogę jeszcze zrobić? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Błąd raczej po stronie przeglądarki a co możesz jeszcze zrobić to wgrać soft na nowo przez NCS. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek0117 0 Napisano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Mam rozumieć, że wszystkie Lumie mają problem z UC Browser i Internet Explorer? Czy wgrywając na nowo soft stracę gwarancję? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Nie tracisz gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek0117 0 Napisano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Jutro postaram się wgrać soft i dam znać czy coś pomogło. Czy ktoś też miał takie problemy z przeglądarkami na wp8.1? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts