FRFillip 0 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 cześć, jestem stomatologiem i właśnie startuje z własnym gabinetem. potrzebuje jakiegoś szybkiego stacjonarnego komputera. Na co mam zwrócic uwagę ? Czy powinienem sam składać komputer czy kupić jakiś komplet dostępny w sklepie ? Z góry dziękuję za wszystkie informacje. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Wirtualny Wojownik 3 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Witam, Proponuję głównie skupić się na procesorze, pamięciach ram, dysku SSD (wyłącznie system + oprogramowanie) - 256GB powinno wystarczyć, ewentualnie 500GB dla dokumentów oraz plików m.in bazy danych klientów. Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 I tu rodzi się pytanie. Czy w takim gabinecie istnieje potrzeba chociażby SSD? Cytuj Link to post Share on other sites
FRFillip 0 Napisano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2014 czym różnią się w skrócie dyski ssd i hdd ? Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 http://forum.benchmark.pl/topic/107513-faq-ssd/ Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 jestem stomatologiem O nie, o nie ! Chłopaki uciekamy stąd ! ..... potrzebuje jakiegoś szybkiego stacjonarnego komputera. Na co mam zwrócic uwagę ? Tutaj szczególnie na opłacalność. Przypuszczam że będą na nim używane pakiety biurowe które bądź co bądź nie wymagają dużo. Podaj jaki masz budżet, komputer ma być razem z monitorem ? Cytuj Link to post Share on other sites
FRFillip 0 Napisano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2014 budzet ok3tys max ale monitor mam. tylko ze skoro m byc po kosztach to chetnie zaoszczedze jeeli i tak wystarczy jakis slabszy tyle ze wlasnie nie wiem co mam rozumiec przez slabszy ) Cytuj Link to post Share on other sites
Wakabaya 8 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Po co mu ssd? Przecież komputer będzie chodził cały czas. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts