Skocz do zawartości

Karta pod mój zestaw do fify 15

Recommended Posts

Witam mój GTX260 już jest za słaby.

Potrzebuje nowej grafiki pod mój stary zestaw.

Płyta główna GIGABYTE P55-UD3

Procesor Intel i5-750 (4x2,66)

Pamięć 2x2GB

Zasilacz OCZMXSP 500W

Monitor rozdzielczość 1680x1050.

Najlepiej jakaś nowa.

Dzięki za porady

Cena do 500zł im taniej tym lepiej.

Edytowane przez greco

O ile jest sprawny, to zasilacz spokojnie da radę. Z własnego doświadczenia doradzę Ci, byś sprawdził sobie na nim napięcia w stresie i spoczynku bo po kilku latach użytkowania takiego zasilacza miałem właśnie z tym drobny problem.

Z kart używanych celowałbym właśnie w 660Ti lub HD7950, oczywiście w tej cenie poluj na karty z gwarancją, z praktycznie nowych (jeszcze prawie po 30 miesięcy gwarancji) kupisz r9-270/r7-270x czyli tak na prawdę Radeona HD7870/podkręconego.

Z nowych raczej słabo to wygląda, w w.w. sklepie do 500zł kupisz zaledwie GTX 750 lub r7-260x (karty o podobnej wydajności) lub trochę powyżej 500zł kupisz GTX 750Ti.

Zasiłka bez problemu da radę. Nowej karty nie polecam, bo za 500 zł można wyrwać Radeona 7950, a nawet 7970/280X, który 650Ti zostawi daleko w tyle.

Tu masz 7970 na gwarancji, może mało ludzi się zainteresuje i wyrwiesz w okolicy 550 zł:

http://allegro.pl/gigabyte-radeon-hd-7970-1100mhz-gwarancja-i4640646217.html

tu jest 7950:

http://allegro.pl/gigabyte-hd-7950-gwarancja-i4634877325.html

Licytacji 280X jest około 10 obecnie na allegro, więc też warto się zainteresować.

Pytań ciąg dalszy :)

Co lepiej kupić.

Nowy ASUS R9 280X TOP za około 700 zł

czy jednak

Gigabyte 7970 Ghz Edition za około 600 zł (na gwarancji 18 miesięcy)

czy jednak iść w

GIGABYTE NVIDIA GeForce GTX 660 Ti model GV-N66TOC za około 600zł (18 miesięcy gwarancji)

Obie karty super. O ile nie liczy się dla ciebie kasa, to bierz 280x natomiast jeśli tak, to bierz 7970GHz. Ja wybrałbym tańszą kartę, i kierowałbym się również tym, iż asus ma nieprzyjazny użytkownikowi serwis a to też jest ważne.

Jeszcze pytanie, czy ten 7970 to windforce czy referent ? Jak referent to jednak sobie go odpuść.

Jeśli masz wybór tylko pomiędzy tymi dwoma to bierz Asusa(chociaż gdybyś dostał Sapphire... :D). Opieram to tylko na własnych doświadczeniach, miałem dwie karty Gigabyte'a i były głośne, piszczące, słabo wykonane i obie padły po około 1,5 roku(nie mówię o 280x).

Edytowane przez Czapi123