PLukowiak 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam. Mam problem z tą nagrywarką. Otóż gdy miałem jeszcze starego kompa to wszystko było ok. Niedawno zakupiłem nową płytę główną. Wszystko zamontowałem. Komp świetnie działa oprócz nagrywarki. Przy włączaniu słychać, jakby się coś w niej ze 3 razy przekręcało, przewracało, przeładowywało(nie wiem jak to nazwać ale coś takiego). Proszę o pomoc. W niczym to nie przeszkadza, no ale zawsze coś Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 spróbuj całkowicie wyłączyć butowanie z niej... w biosie... Cytuj Link to post Share on other sites
PLukowiak 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Nic nie pomogło Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A czy oprócz tych zgrzytów przy starcie, nagrywarka działa normalnie? Cytuj Link to post Share on other sites
PLukowiak 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 chodzi jak burza Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 To nie wiem w czym problem? Moja poprzednia nagrywarka LG też tak startowała (dźwięk jakby ktoś przesypywał metalowe opiłki), i jakoś nic się nie działo. Do dzisiaj działa w kompie rodziców bez żadnych problemów, i w nim akurat tak nie startuje. Cytuj Link to post Share on other sites
PLukowiak 0 Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 no chodzi o to jak się pozbyć tego dźwięku, przypomniało mi się że w tamtej wersji kompa miałem jeszcze odtwarzacz DVD Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 no chodzi o to jak się pozbyć tego dźwięku- odpiąć nagrywarkę i zostać bez - kupić nową No OK, tak naprawdę to się musisz po prostu przyzwyczaić. Bardzo ci to przeszkadza, te kilka sekund terkotania? ... Cytuj Link to post Share on other sites
PLukowiak 0 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Nie, już nowej nagrywary sobie nie kupuje Ja chcę sobie wyciszyć kompa no i nie wiem co z tą nagrywarą Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No ale ona tylko przy starcie bzyczy? Czy cały czas Cytuj Link to post Share on other sites
PLukowiak 0 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 tylko przy starcie. no ale wszyscy śpią, ty włączasz kompa a tu ci coś się w nagrywarce przekłada Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 No to jedyna opcja to zmień nagrywarkę, jak ci to tak strasznie przeszkadza. Ciekawe co byś zrobił, gdybyś kupił nową kartę graficzną, a ona przy starcie zapuszcza na chwilę wentylator na 100% (większość nowych kart tak ma). Cytuj Link to post Share on other sites
PLukowiak 0 Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 ja właśnie mam taką grafe: Galaxy GeForce 9600GT 512MB z wiatrakiem 12cm. i ona chodzi na full obrotach do momentu, gdy pojawia się pasek ładowania xp. ale kupiłem sobie kontroler obrotów i podłączyłem pod gniazdo wentylatora na płycie głównej i problem z głowy. no ale z nagrywarą tak nie zrobię a tak teraz coś mi przyszło do głowy. bo ja mam nagrywarkę zasilaną złączem ATA nie SATA i czy to nie jest tak z nią jak ze starym dyskiem twardym, że są zworki i się ustawia odpowiednio je? Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Zworka nie ma wpływu na to, jak nagrywarka startuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts