zidolek 1 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 (edytowane) Witam. Wczoraj postanowiłem założyć hasło na router airlive WL-1500R, żeby niepożądane osoby nie mogły łączyć się przez niego z siecią. Wszedłem w ustawienia routera przez adres 192.168.1.254 (taki sam mam też u siebie na routerze netii), przeszedłem przez krótki setup wizard (opisany tu od str. 18 http://fs.airlive.com/manual/AirLive_WL-1500R_Manual.pdf ), nie zmieniając nic poza hasłem. Na końcu wizard wymagał zrestartowania routera, co zrobiłem. No i wtedy zaczęły się schody. Po restarcie laptop przestał widzieć router, nie widziały go też telefony i tablet - padło wifi. Co więcej, nie mogłem wejść ponownie w ustawienia routera, żeby zobaczyć, co się stało (może niechcący coś przestawiłem w trakcie przechodzenia przez wizarda, choć wątpię). @edit Po kablu (gniazdko-router-laptop) net działa, także z połączeniem jest ok, tylko to wifi się zepsuło. Googlowałem co się da, próbowałem zmieniać adresy ip, bram, masek, wchodziłem na inne adresy w przeglądarce, nic. Próbowałem też resetu z tylnego panelu routera, niestety nic nie zdziałał. Czy ktokolwiek ma pojęcie, co się mogło stać i jak wejść w te ustawienia...? Problem nie wystąpił u mnie, dlatego mam dość ograniczone pole do działania "na bieżąco". Edytowane 25 Września 2014 przez zidolek Cytuj Link to post Share on other sites
pr1est 33 Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 RESETUse a pin-shape item to push to reset this device to factory default settings. It will be useful too when the manager forgot the password to login, but the setting will be back to default setting. Przytrzymaj dłużej reset, musi się zresetować do fabrycznych ustawień. Cytuj Link to post Share on other sites
zidolek 1 Napisano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2014 (edytowane) Próbowałem. Tzn. czytałem o włączaniu routera z wciśniętym resetem (z pół minuty trzymałem...), kilka prób zrobiłem, ale nic zauważalnego to nie dawało. Edytowane 26 Września 2014 przez zidolek Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts