Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam prosze o propozycje zestawu do gier.

Zastosowanie komputera: GRY

Maksymalna kwota jaką dysponujesz: ~1900pln

Których części potrzebujesz?: jednostka centralna

Czy będziesz podkręcać sprzęt? raczej nie ;)

Specjalne wymagania: gorszy procesor ->lepsza karta grafiki?

Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? niestety nie...

Inne: fajna by byla karta wifi oraz karta do glosnikow 5.1 creativa

Dziekuje slicznie. Pozdrawiam

http://iv.pl/images/34221422653154001284.jpg

Solidny zasilacz (dobry elektrycznie, mocna linia 12V) oraz dobrze chłodzony GTX 660, połączenie Pentium G3258 (odblokowany mnożnik) + Cooler + Najlepsza płyta główna z chipsetem H81 (duży potencjał oc, dobra jakoś dźwięku i wykonania) pomogą Ci uzyskać wynik ~4,5Ghz (oczywiście może być więcej ^^), duża obudowa od Zalmana z 2 wentylatorami. W przyszłości możesz wymienić na i5 również z odblokowanym mnożkiem i podkręcić.

Jeśli chodzi o WiFi, ja kupiłem adapter od Tp-Link za ~35zł i sprawuje się świetnie, jbc. mogę wrzucić link :)

http://www.morele.net/inventory/info/6XQ4A/

Edytowane przez koala
  • Popieram 1

W przyszłości możesz wymienić na i5 również z odblokowanym mnożkiem i podkręcić.

Na gołej sekcji zasilania ?

W takim budżecie celowałbym w uniwersalny zestaw pod względem dobrania GPU oraz CPU, połączenie czterech rdzeni + średnia GPU

GoodRam 4GB 1333MHz CL9

Liteon iHAS122 SATA (black)

Zalman Z1 USB3.0 black (b/z)

Intel Core i5-3350P /3.1GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/

AsRock H61 PRO BTC /intel H81, LGA1155

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

Corsair VS 450W 80+ 120mm

XFX Radeon HD7850 X Limited Double Dissipation 2GB DDR5 256bit (860/4800)

1984 zł +  kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa albo X98TY2AZ + Norton (otrzymasz wtedy Norton AntiVirus 2014)  

Test procesora - http://pclab.pl/art52137.html

Różnica pomiędzy GTX 660 a 7850 to około 10% na korzyść GTX 660. Warto tutaj jednak dopłacić do MSI Radeon R9 270 Gaming 2GB DDR5 256bit (900/5600) 

Wydajność minimalnie większa niż GTX 660 w niższej cenie. Jeżeli chodzi o wydajność to w tym budżecie nie wyciągniesz nic więcej. Chyba, że pójdziesz w części używane. 

• Popieram 1

ifter ty jedyne co robisz to się zastanawiasz, biegasz po tematach i wrzucasz posty max. 30 znaków

Źle zrozumiałem autora, myślałem, że chce gorszy procesor a lepszą kartę (z nastawieniem na zmiane cpu w przyszłości), Corsair VS 450W ma złą regulację napięć na linii 12V dlatego wolałem dać lepszego elektrycznie XFX'a, głównie zależało mi na konstrukcji pod lga1150 bardziej przyszłościowo, a ogólnie zestaw miałbyć do 1900zł a nie do 2000zł. 

• 2 tygodnie później...