Skocz do zawartości

Podkręcanie I5 na Płycie Gigabyte

Recommended Posts

Witam serdeczne wszystkich forumowiczów, potrzebuje pomocy w OC.

Mianowicie posiadam procesor Intel Core i5-4690K, socket LGA1150, 64bit, do 3.9 GHz, 88W, cache 6MB, BOX (BX80646I54690K) - Haswell Refresh oraz Płyte główną Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5, Z97, DualDDR3-1600, SATA3, RAID, HDMI, DVI D-Sub, ATX (GA-Z97X-Gaming 5) oraz chłodzenie Thermalright HR-02 - Macho - Black White FM1 AM2 AM3 AM3+ LGA775 LGA1150 LGA1155 LGA1156 LGA1366 LGA2011 - TR131
Ponieważ nigdy nie robiłem OC to się za to nie biorę - Prosze o pomoc co i jak zacząć opcji w UEFI jest dość sporo, nie zależy mi na osiągnięciu od razu 4.7GHz, wystarczy mi stabilne 3.9GHz.

Widziałem już sporo filmików, lecz ciężko jest cokolwiek znaleźć bo modele płyt są rożne.

byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś "napisał" mi ściągawkę do UEFI Bios bo już widziałem na tym forum podobny temat. Pozdrawiam Marcin

Sam się przymierzam do zakupu tej płyty, ma niski pobór energii i przede wszystkim mocną i dobrą chłodzoną sekcję. Ja mam w ogóle dobre zdanie o gigabytach i od czterech generacji mam tylko te płyty (choć nie zawsze były to modele do OC). Temat jest zatem bardzo ciekawy i byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał jakie ma temperatury i przy różnych poziomach kręcenia. 

Edytowane przez Wuj Dobra Rada

Sam się przymierzam do zakupu tej płyty, ma niski pobór energii i przede wszystkim mocną i dobrą chłodzoną sekcję. Ja mam w ogóle dobre zdanie o gigabytach i od czterech generacji mam tylko te płyty (choć nie zawsze były to modele do OC). Temat jest zatem bardzo ciekawy i byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał jakie ma temperatury i przy różnych poziomach kręcenia. 

Pełna zgoda, od siebie polecam GA-Z97X-GAMING 5, który spełnia wyżej zarysowane wymagania.