Skocz do zawartości

Mistrzowie doradzajcie;)

Recommended Posts

Mam komputer Intel Celeron 1,6ghz dual core 1gram i karte graficzna geforce gts 250 Gainward 512 mb doradzcie mi jaki zasilacz bylby najlepszy do tego zestawu w granicach 200zł i co zmienic zeby go ulepszyc obecnie mam zasilacz Logic 400w ale mi sie wydaje ze to za malo ,rekomendowane jest 450 na karcie graficznej??????????z góry dziekuje i prosze pomozcie

Nie. Ten Logic to tykająca bomba zegarowa. Radzę się zaopatrzyć w markowy zasilacz (Be Quiet, Chieftec, Corsair, OCZ, Tagan itd itd.). Ten podany przeze mnie jest w dobrej cenie, do tego spokojnie poradzi sobie z późniejszymi zestawami, pomijając CF/SLI rzecz jasna.

http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... _400W.html

Tylko, że z tego sklepu:

http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=50494

Z wysyłką nawet taniej wyjdzie...

Tlko czy jest sens wydawania 200zł na zasilacz do takiego sprzetu? Planujesz niedlugo jakies modernizacje, zmiany platformy?

czyli corsair 400w jest najlepszy w tej cenie

Kto to wie, zależy od konkretnej sztuki tak naprawdę. Z tym zasilaczem możesz mieć jednak pewność, że wybierzesz w miarę dobry sprzęt. To nie procesor, że można bez wahania powiedzieć, który będzie lepszy do danych zastosowań :) Tak na dobrą sprawę, nie ma większego znaczenia, czy wybierzesz Corsaira, czy Chiefteca, czy też inny zasilacz szanowanej marki, jeśli nie zamierzasz zabierać się na profesjonalne OC.

Podsumowując: możesz brać Corsaira i spać spokojnie ;)

Gość usunięty

Mi po dwóch latach zaczął wentylator w Szefie wyć.

Zrobiłem fanswap i... wentylator nie wstał.

Zanioslem do serwisu, zapłaciłem 20zł za pomoc i... musiałem kupić inny zasilacz.

Kupiłem Modecoma Carbon 620W... Średni wybór :P