Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam forumowiczów! :). Mam zamiar nabyć w najbliższym czasie nowy telefon. Wymagania:

-Dobry ekran

-Solidny aparat ( tylni i przedni )

-Android

-Cena 1700 zł w ostateczności 1800.

Będzie używany do wszystkiego. Zależy mi na płynności multimediów.

Zastanawiałem się nad HTC One m8. Chciałbym zapłacić jak najmniej, aby móc jeszcze zainwestować w dobry pokrowiec. Jakie są wasze propozycje. Najlepiej jakby telefon był nowy.

Jeśli wystarczy Ci 16gb wbudowanej pamięci to bardzo dobrym wyborem będzie LG g2. HTC ma przeciętny tylny aparat ale dość dobry przedni. Za to jakość obudowy, optymalizacja systemu i czas pracy w ścisłej czołówce. W tej cenie możesz też się pokusić o xperie z2 która jest również świetnym smartofem ale jej rozmiary sprawiają że jest dość nieporęczna a przy nagrywaniu filmów 4k przegrzewa się

• Popieram 1

Jeśli chodzi o LG G3 to sądząc po aukcjach już mnie na niego stać

- http://allegro.pl/nowosc-lg-g3-d855-black-gw-24-m-fv-najtanie-16gb-i4619860833.html.

Dość mi sie ten telefon spodobał. Ma ktoś jeszcze jakieś opinie na jego temat ?

Mówiąc o Z2 to właśnie też brałem go pod uwagę, lecz minusem jest to właśnie że jest nieporęczny. A jeśli miałbym wybierać między G3 a Z2 to który byłby lepszy ?

@up ten sprzedawca ma kiepskie opinie, nie masz gwarancji producenta a tylko serwisową wystawianą przez sprzedawcę. Za pół roku zwinie biznes i zostaniesz bez gwarancji. Lepiej patrz z prawidzywch sklepów np media markt, euro rtv agb czy z przedłużenia umowy z operatorem. 

• Popieram 3

Moim zdaniem warto jest jednak zorientować się nad tym Lg G3. W porównaniu do kupienia już za 1795 zł:

http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/10506828

100 zł to nie fortuna tak więc wolałbym jednak kupowac w sprawdzonym sklepie a nie na aukcjach internetowych - szczególnie od nieznanych sprzedawców z małą ilością komentarzy od kupujących

Jeszcze ciekawy jest ten Huawei:

http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/7220217

Android, Android, Android

Na WP masz fajną klawiaturkę - śmigasz po niej palcem - ostatnio pobito na niej rekord guinessa w szybkim pisaniu dłuższych wypowiedzi.

Posiadając niegdyś telefon na Androidzie próbowałem przekonać się wiele razy do swype - zawsze jednak pozostawałem przy standardowej qwerty. Na wp pisanie poprzez śmiganie palcem weszło w krew niemal od początku - od momentu wprowadzenia tej metody. Słownik jest zasobny, do tego szybko się uczy Twoich najczęściej używanych słów - trzeba samemu spróbować żeby się przekonać. Jednocześnie można tradycyjnie wprowadzać tekst, bez przymusowego przełączania się między metodami - jeśli wprowadzasz tekst "z ręki" telefon nie poprawia automatycznie słów - co w przypadku automatu jest często uciążliwe - tutaj wyświetla Ci nad klawiaturą możliwe słowa, o które Ci chodziło.

To taka anegdotka na temat klawiatury. 

Szczerze mówiąc taki telefon nie powinien zawieszać się.

• Popieram 2

jaka cena?

W ciągu godziny LG G3 zwiesił mi się 2 razy na aparacie o_O

Nie wiem czy to normalne ale podczas pisania smsów nie używam żadnej pomocy ani nic, tylko klawiaturę quwerty, pisząc szybko telefon nie wyrabia :/ Czy to wina telefonu, może za dużo już ma napchane?

Cenowo dostałem 1700 zł ;)