Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć :) Aktualnie mieszkam w Holandii i mam szybki internet z upc 200mb i problem w tym że jak coś pobieram w uTorrent to dochodzi to do 3,5mb czasami do 4mb. I nie wiem może to wina źle ustawionego utorrenta czy może słaba karta sieciowa (wbudowana) pomóżcie bo aż się płakać chce że nie moge wykorzystać takiego neta bo całe życie na tych 56kb :'(

A po 2 to, że masz prędkość 200mb na umowie, nie znaczy, że będziesz miał cały czas 200mb. Na umowie masz do 200 mb/s. Także spadki są możliwe. Ale u UPC to chyba rzadkość, sam mam dość szybkiego neta od nich i jeszcze nigdy nie miałem jakiegoś zauważalnego spadku podczas pobierania gier przez steam/origin. Tak czy siak to nie Twoja wina, że Ci tak pobiera.

Edytowane przez Klikacz

A po 2 to, że masz prędkość 200mb na umowie, nie znaczy, że będziesz miał cały czas 200mb. Na umowie masz do 200 mb/s. Także spadki są możliwe. Ale u UPC to chyba rzadkość, sam mam dość szybkiego neta od nich i jeszcze nigdy nie miałem jakiegoś zauważalnego spadku podczas pobierania gier przez steam/origin. Tak czy siak to nie Twoja wina, że Ci tak pobiera.

Zdaje sobie z tego sprawę że nie będę miał stałego łącza 200mb ale sąsiad z naprzeciwka ma 190-200mb ciągle bez żadnych spadków :\ 

A to nie jest przypadkiem 3,5MB/s?

Nie, 200mb 

Predkość pobierania zależy od tego z jaką prędkością inni wysyłają.  :P

A np. jak coś pobieram to moge gdzieś zobaczyć z jaką prędkością inni wysyłają? Kiedyś, coś mi kolega o tym tłumaczy o jakich seedach i perach czy jakoś tak... 

Na originie gry pobierają się 50mb-100mb ;)