davv1882 86 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Hej Kupiłem LG G2. Po 3 miesiącach użytkowania doszedłem do wniosku, że tak na prawdę tylko przeglądam neta i używam GG. Czasem posłucham muzyki i porobię zdjęcia, dlatego sprzedaję smartfona (jeśli ktoś jest chętny to pisać na priv). Szukam czegoś co będzie miało wejście na kartę pamięci (lub wbudowaną pamięć 32 GB). Ważna jest też bateria, by wytrzymała ten jeden dzień siedzenia ( w G2 bateria wytrzymuje tyle, przy około 5 h neta). Aparat też mógłby być w miarę. Nie musi robić mega zdjęć, ale ważne by przynajmniej w dzień były jak na telefon przyzwoite. Bardzo ważna jest też szybkość wczytywania stron internetowych, no jakość muzyki (nie oczekuję cudów, ale żeby to jakoś grało). Co mogę jeszcze powiedzieć... System obojętnie. Myślałem nad próbą telefonu z WP, ale nie mam pojęcia jak będzie wyglądać sprawa, gdy ktoś do mnie napisze wiadomość na GG, a ja w tym czasie będę słuchał muzyki. Aplikacja będzie się włączać od nowa? (nie wiem czy WP trzyma takie apki w pamięci). Budżet. Myślę koło 600 zł - nówka/używka. Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Moze sprobuj cos z bylych flagowcow? Cos typu HOX? nie wiem tylko czy takie by Cie interesowaly, jak cos to by sie sporo fajnych fonow znalazlo. Cytuj Link to post Share on other sites
Seazam 3 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Weź LG L90 ma specyfikację identyczną jak LG G2 mini a jest od niego o ponad 150zł tańszy. Powinieneś być z niego zadowolony. Albo z dużo większym ekranem bo 5.5" myPhone Luna - telefon niedawno wszedł na rynek i zbiera bardzo dobre recenzje. Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Nie wiem czy jest sens pakować się w One X. Teraz fony z snapdragonem 400 są w miarę przyzwoite. Jest tego sporo, ale nie wiem czy chciałbym znów LG. Jest Xperia M2, ale są też Lumie, za którymi nie przepadam, ale mógłbym spróbować. Tylko jaki model by pasował do wymagań? Wyświetlacz z pewnością większy niż 4.3 cala. No i te przełączanie między apkami (przykład GG), może ktoś użytkuje tego na WP? Nie mam pojęcia na co się zdecydować. Może wasze rady mi pomogą. Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Lumia 920, którą sprzedałem. Fajnie to działało, fajne fotki, ładny ekran. Trochę ciężka, ale mi pasowało. Sprzedałem z powodu przesiadki na 930-stkę, ze względu na lepszy aparat. 4,5" jest bardzo wygodne, a jednocześnie wystarczające - IPS HD zapewnia tutaj dobrą ostrość obrazu i brak widocznych pikseli. Z GG na WP nie pomogę, ponieważ od lat nie używam tego komunikatora. Przełączanie między apkami - wszystko minimalizujesz "windowsem", a przełączasz się między aplikacjami poprzez przytrzymanie "wstecz". Działa bardzo sprawnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Wizzy159 42 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Glupota jest sprzedawać g2 jak juz go masz to miej i tyle... A jak juz tak bardzo chcesz cos innego i wspomniales o wp to Lumia 920 spelni twoje oczekiwania. Wejdź na youtube i wpisz Lumia 920 recenzja pooglądaj troche na pewno ci to pomoże Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Z tym, ze 920 ma podobno słabą baterię. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Z nowych LG g2 mini, Alcatel OneTouch Idol 2 mini S i Huawei Ascend G6 będą spoko. Z używek nokia lumia 920, Samsung ativ s Cytuj Link to post Share on other sites
Seazam 3 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Nawet nowej Nokia 920 w tej cenie nie dostaniesz. Weź ew. Nokia Lumia 630. Ma Ekran 4.5", Windows phone jest płynny więc zapinek na nim nie doznasz. W Windows Phone można przełączać się miedzy uruchomionymi aplikacjami Ja na twoim miejscu tak jak ktoś wyżej powiedział zostawiłbym sobie tego G2 i dalej używał. Ale jeśli uparcie chcesz coś tańszego to bierz tą Lumie to przynajmniej będziesz miał pewność, że telefon będzie chodził płynnie. Kupowanie używek też nie ma sensu bo używki w tej cenie będą niewiele słabsze od twojego G2 - brak w tym logiki. Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Ale ja nie potrzebuje teraz tego snapka 800. Telefon ma dobrze chodzić z internetem i gg jednocześnie(No i może odtwarzaczem). Bateria ma w miarę trzymać. Po co mi G2? Może lepiej niech ktoś inny go użytkuje. Myślałem nad Desire 816, Ale to 900 zł. Nie mam pomysłów co by mogło trzymać na baterii i jednocześnie spełniało moje wymagania. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Jeśli nie potrzebny mu taki dobry telefon to po co ma go trzymać? Zaoszczędzone pieniądze będzie mógł spożytkować na inny cel. Cytuj Link to post Share on other sites
Doradca LG 16 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witaj, Również, chciałbym Cię zachęcić do pozostania przy G2. Jak sam mówisz, spełnia on Twoje oczekiwania. Musisz wziąć pod uwagę, że wraz z upływem czasu, od telefonów będziemy wymagać coraz więcej. Może w chwili obecnej spełnia on Twoje wymagania z nawiązka ale za jakiś okres czasu może być już w sam raz. Jeśli jednak jesteś przekonany o potrzebie zmiany to może zapoznaj się z wersją mini LG G2? Pozdrawiam, Doradca LG Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Trochę przemyślałem sprawę i zacząłem przyglądać się lumii 920. Z tego co widzę to w palecie telefonów z WP, nie ma nic w granicach 500-600 zł (nowe, używane), o parametrach lumii z w miarę dobrą baterią. Cytuj Link to post Share on other sites
magoo 5 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Miałem lg g2 sprzedałem obróciłem kilka tel w tym s4 , xperia t3 , htc one i znowu kupiłem g2 . Teraz kupił bym g3 ale jeszcze sie zastanawiam bo rozne są opinie .Bateria w porównaniu do innych tel to wypas ! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts