Skocz do zawartości

Przesiadka z G2 na coś słabszego

Recommended Posts

Hej :)

Kupiłem LG G2. Po 3 miesiącach użytkowania doszedłem do wniosku, że tak na prawdę tylko przeglądam neta i używam GG. Czasem posłucham muzyki i porobię zdjęcia, dlatego sprzedaję smartfona (jeśli ktoś jest chętny to pisać na priv). 

Szukam czegoś co będzie miało wejście na kartę pamięci (lub wbudowaną pamięć 32 GB). Ważna jest też bateria, by wytrzymała ten jeden dzień siedzenia ( w G2 bateria wytrzymuje tyle, przy około 5 h neta).

Aparat też mógłby być w miarę. Nie musi robić mega zdjęć, ale ważne by przynajmniej w dzień były jak na telefon przyzwoite. 

Bardzo ważna jest też szybkość wczytywania stron internetowych, no jakość muzyki (nie oczekuję cudów, ale żeby to jakoś grało).

Co mogę jeszcze powiedzieć...

System obojętnie. Myślałem nad próbą telefonu z WP, ale nie mam pojęcia jak będzie wyglądać sprawa, gdy ktoś do mnie napisze wiadomość na GG, a ja w tym czasie będę słuchał muzyki. Aplikacja będzie się włączać od nowa? (nie wiem czy WP trzyma takie apki w pamięci).

Budżet. Myślę koło 600 zł - nówka/używka.

Nie wiem czy jest sens pakować się w One X. Teraz fony z snapdragonem 400 są w miarę przyzwoite. Jest tego sporo, ale nie wiem czy chciałbym znów LG. Jest Xperia M2, ale są też Lumie, za którymi nie przepadam, ale mógłbym spróbować. Tylko jaki model by pasował do wymagań? Wyświetlacz z pewnością większy niż 4.3 cala. No i te przełączanie między apkami (przykład GG), może ktoś użytkuje tego na WP? 

Nie mam pojęcia na co się zdecydować. Może wasze rady mi pomogą.

Lumia 920, którą sprzedałem. Fajnie to działało, fajne fotki, ładny ekran. Trochę ciężka, ale mi pasowało.

Sprzedałem z powodu przesiadki na 930-stkę, ze względu na lepszy aparat.

4,5" jest bardzo wygodne, a jednocześnie wystarczające - IPS HD zapewnia tutaj dobrą ostrość obrazu i brak widocznych pikseli. 

Z GG na WP nie pomogę, ponieważ od lat nie używam tego komunikatora.

Przełączanie między apkami - wszystko minimalizujesz "windowsem", a przełączasz się między aplikacjami poprzez przytrzymanie "wstecz". Działa bardzo sprawnie.

Nawet nowej Nokia 920 w tej cenie nie dostaniesz. Weź ew. Nokia Lumia 630. Ma Ekran 4.5", Windows phone jest płynny więc zapinek na nim nie doznasz. W Windows Phone można przełączać się miedzy uruchomionymi aplikacjami ;) 

Ja na twoim miejscu tak jak ktoś wyżej powiedział zostawiłbym sobie tego G2 i dalej używał. Ale jeśli uparcie chcesz coś tańszego to bierz tą Lumie to przynajmniej będziesz miał pewność, że telefon będzie chodził płynnie. Kupowanie używek też nie ma sensu bo używki w tej cenie będą niewiele słabsze od twojego G2 - brak w tym logiki. 

Ale ja nie potrzebuje teraz tego snapka 800. Telefon ma dobrze chodzić z internetem i gg jednocześnie(No i może odtwarzaczem). Bateria ma w miarę trzymać. Po co mi G2? Może lepiej niech ktoś inny go użytkuje. Myślałem nad Desire 816, Ale to 900 zł. Nie mam pomysłów co by mogło trzymać na baterii i jednocześnie spełniało moje wymagania.

Witaj,

Również, chciałbym Cię zachęcić do pozostania przy G2. Jak sam mówisz, spełnia on Twoje oczekiwania. Musisz wziąć pod uwagę, że wraz z upływem czasu, od telefonów będziemy wymagać coraz więcej. Może w chwili obecnej spełnia on Twoje wymagania z nawiązka ale za jakiś okres czasu może być już w sam raz.

Jeśli jednak jesteś przekonany o potrzebie zmiany to może zapoznaj się z wersją mini LG G2?

Pozdrawiam,

Doradca LG