hupson 0 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) Witam. Chciałbym abyście pomogli mi złożyć komputer do gier. Budżet to około 1600 zł i monitor do 300-350zł. Jeśli jest coś godnego polecenia, a cena minimalnie przekroczy mój budżet to jakoś to zniosę . I jeszcze mam pytanko czy opłaca się do tego zestawy pchać i3-i5 czy może pójść bardziej w kartę graficzną? Zastosowanie komputera : Gry Maksymalna kwota : 1600 zł + Monitor 300-350 zł Których części potrzebuję : Wszystkie Czy będę podkręcać sprzęt? : Nie Monitor: Do kupienia Złozyłem takie coś http://www.morele.net/inventory/info/VL39Yw/ Co o tym myślicie? Edytowane 22 Września 2014 przez hupson Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 I jeszcze mam pytanko czy opłaca się do tego zestawy pchać i3-i5 czy może pójść bardziej w kartę graficzną? Powiedz jakiego rodzaju gry preferujesz. Dodatkowo napisz coś odnośnie monitora który posiadasz, rozdzielczość ? Cytuj Link to post Share on other sites
hupson 0 Napisano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) Aaaa, zapomniałem dodać, że monitor też muszę kupić tak do 300-350 zł. Co do gier to najczęściej CS:GO(FPS)i LOL (MOBA) Złozyłem coś takiego http://www.morele.ne...ry/info/VL39Yw/ (to samo co w temacie)Co o tym myślicie i czy jest w tej cenie lub troszkę niższej coś lepszego w segmencie monitorów? Edytowane 22 Września 2014 przez hupson Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Dobrze złożyłeś zestaw. Nie ma sensu schodzić na coś niższego jeżeli chodzi o monitor. Zaoszczędzisz kilka złotych a stracisz dobrą matrycę czy wejścia cyfrowe. Cytuj Link to post Share on other sites
koala 11 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Do gier które podałeś zestaw jest fajny i stabilny jedynie RAM możesz wymienić na GoodRam 4GB, ponieważ Kingstony wypadają trochę gorzej. Co do obudowy troche ciasna , po zamontowaniu karty możesz mieć problem z jednym z wentylatorów (jeśli oczywiście będziesz chciał go zamontować ) Lol i CS;GO bez problemowo na maksymalnych Cytuj Link to post Share on other sites
hupson 0 Napisano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) Mam ostatnią prośbę do was, bo zapomniałem o windowsie i czy możecie mi złożyć jaki zestaw do 2050zł razem z Windowsem 7? Edytowane 22 Września 2014 przez hupson Cytuj Link to post Share on other sites
koala 11 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Nie, zasilacz spokojnie utrzyma (750 i 750ti mają bardzo niski pobór prądu), obudowa troche ciasna i z 1 wentylatorem, ale owy 750ti cechuje się niskimi temperaturami, procesor fajny i stabilny, tak jak mówiłem możesz wymienić ram ale to szczegół, moba troche budżetówka (brak wejścia usb 3.0) ogólnie - git Cytuj Link to post Share on other sites
hupson 0 Napisano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) Nie, zasilacz spokojnie utrzyma (750 i 750ti mają bardzo niski pobór prądu), obudowa troche ciasna i z 1 wentylatorem, ale owy 750ti ce**** się niskimi temperaturami, procesor fajny i stabilny, tak jak mówiłem możesz wymienić ram ale to szczegół, moba troche budżetówka (brak wejścia usb 3.0) ogólnie - git Sory, ale po napisaniu mojego wcześniejszego posta przypomniało mi się, że przecież potrzebny jest windows -.-. Mógłbyś coś złożyc do tej samej ceny (2050 z monitorem) ale z windowsem 7? Edytowane 22 Września 2014 przez hupson Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts