Skocz do zawartości

Komputer do 600zł

Recommended Posts

Witam. Poszukuje komputera do 600zł głównie do internetu może jakaś gierka typu league of legends chociaż wątpie  :D Stary komp jest , ale problem w tym , że klikam przycisk od poweru włącza się i za 0,5 sekundy wyłącza :rotfl: Jest tam Płyta Główna Gigabyte P31-ES3G , Procesor Intel Pentium Dual-Core E2160 , 2 ramy po 1gb ddr2 eltida 533mhz , Asus Radeon HD4770 , Seagate Barracuda 7200.10 320GB , Zasilacz 400W Delta Electronics ,Napęd jest , Obudowa potrzebna :menda: . Co można z tym zrobić jeszcze? Dziękuje za odp. ! :->

Edytowane przez EndiM

Hmm w akcie desperacji możesz zostawić;

* zasilacz (220W+ na linii 12V, ogólnie jeśli wziąłbyś gpu z małym poborem prądu (w sumie budżet raczej nie pozwoli na coś specialnego) to styknie, zasilacze od delty są nawet ok)

* dysk 320GB barracuda

Ja przede wszystkim proponowałbym ustabilizowanie zestawu bez gpu. 

H81M-P33 - 152zł

Intel PENTIUM G3240 3.1GHz219zł

Obudowa Zalman T4 - 89zł

Pamięć GoodRam 4GB - 143zł

Razem: 603zł

Narazie korzystaj ze starego GPU (Lol na niskich pohula) pozbieraj trochę kasy i kup używaną kartę na gwarancji, np. Radeon HD 7770 za 280zł, wtedy takie gry jak lol będą bezproblemowo działać na 60fpsach (najwyższe detale). Powoli będziesz mógł modernizować zestaw, np. zamieniając w przyszłości HDD lub zasilacz. Aa i dużo lepszą opcją jest zakupienie Zalmana Z1 niż T4, chciałem się zmieścić w budżecie, jeśli nie jest problemem wydanie dla Ciebie dodaktowych 20-30zł to polecam.

Edytowane przez koala

Najlepiej poczekać na kogoś kto się na tym zna, nie chcę nic pisać bo po prostu nie miałem wiele praktyki. 

Zestaw złożyłem Ci bo miałem styczność z każdym z komponentów + gram w Lola od 1 sezonu, i testowałem go na tym Radeonie 7770 (jak wspomniałem 60fps, very high) też wiem, że ze starym GPU na pewno będzie 60fpsów very low (może nawet lepsze detale), grając na dużo gorszym kompie wyciskałem 30-40 na najniższej konfiguracji.

Moje zestawienie możesz wykorzystać tylko i wyłącznie jeśli będziesz pewien, że dysk i zasilacz są 100% sprawne.

Dlatego poczekajmy jeszcze na czyjąś opinie ^^