Gwiazdor 0 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 (edytowane) Szukam obudowy albo chociaż wskazówki u jakiego producenta szukać, która będzie porządnie zrobiona, czyli: - bardzo dobrze wykonana tzn. spasowana, niechybotliwa, niedrgająca, nieprzenosząca rezonansów z grybymi blachami; - plastik dobrej jakości matowy, żeby nie pozostawały odciski palców i po zarysowaniu nie było widać innego koloru; - porty usb dobrej jakości precyzyjnie zamontowane tj. nie byle jak wsadzone i żeby nie było problemów, że czasami nie zaskoczą (trzeba poruszać pendrajwem/kablem od dysku zewnętrznego); - dobrze wentylowana z filtrami przeciwkurzowymi, cel - cicha wentylacja; - z możliwością wytłumenia przez maty w razie potrzeby. - budżet najlepiej do około 3xx zł ale czuję, że takiej obudowy nie znajdę więc max stawiam około 600 zł. Edytowane 21 Września 2014 przez Gwiazdor Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Budżet? Cytuj Link to post Share on other sites
ViVaDi 42 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Autorze aż się prosisz o Fractale podaj budżet to coś znajdziemy Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Jeśli niepotrzebne Ci są zatoki 5,25 to możesz pokusić się o NZXT H440, w przeciwnym wypadku rozsądnym wyborem będzie Fractal Design Define R4. Cytuj Link to post Share on other sites
Gwiazdor 0 Napisano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Budżet dodałem w pierwszym poście. Fractal Design Define R4 chciałem kupić ale zrezygnowałem za niektóre jej munisy. Prawdę jest, że blachę ma grubą ale nie jest idealna, do tego niekoniecznie potrzebuję maty wyciszające a jeśli już, to sam byłbym w stanie ją lepiej wyciszyć. Myślałem o Corsair ale wcale te obudowy nie są takie super np. wyginajaca się blach w Obsidian 750D, ślady po rysach na plastiku, więc pewnie niższe modele także, czy Graphite 600T. NZXT H440 - mogłaby być ale potrzebuję wejścia na 1 napęd i powiedzmy od razu albo w przyszłości regulator obrotów/czytnik kart pamięci. Podobno jest H630 (niestety ultra tower), H2, H230, 210/220. Może coś z BitFenix albo Lian Li? Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 (edytowane) Być może się mylę, ale Lian Li za 600zł to jest tania Lian Li, która nie dorasta do pięt tym z segmentu cenowego 1k+ (wychwalanych pod niebiosa za jakość wykonania). Pozwolę sobie jeszcze zarzucić klasykiem: Gelid Darkforce? Jak dla mnie jest szpetna jak noc listopadowa, ale są gusta i guściki. Jest oparta na szkielecie CM690II, co daje sporo miejsca na zarządzanie kablami i przyzwoitą wentylację. A wyciszyć można praktycznie każdą obudowę . Edytowane 21 Września 2014 przez krzesuo Cytuj Link to post Share on other sites
Gwiazdor 0 Napisano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Gelid Darkforce Niestety bardzo mi się nie podoba. Zatem Lian Li odpada. Cytuj Link to post Share on other sites
ViVaDi 42 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Fractal Design Core 3500 Fractal Design ARC midi r2 Corsair 450D świetna jakośc i ofiltrowanie, dobry obieg powietrza i duże możliwości okablowania Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Fractal Design ARC midi r2 Ktoś tu na forum (nie pamiętam dokładnie kto) pisał, że Arc brzęczy od dysków twardych, więc nie wiem czy to dobry pomysł . Cytuj Link to post Share on other sites
ViVaDi 42 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 a to nie wiem kto tak pisał, ale to dobra obudowa Cytuj Link to post Share on other sites
Gwiazdor 0 Napisano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) A może jakiś chieftec? Starego mam SERIA LIBRA // LF-02B (niezadowolony) tj. entry level a jak patrzę w high end to te obudowy swoje ważą. Aktualizacja 2014-09-22 g. 10:45 W Chieftec chyba nic ciekawego nie znajdę patrząc na wnętrze. Czy tylko Fractal i Antec produkują obudowy z grubymi blachami 0,9-1 mm? Nawet NZXT ma 0,8-0,85 mm a Corsair podobnie - widziałem na filmie jak Corsair jak ładnie się wygina a plastik łapie zadrapania. Edytowane 22 Września 2014 przez Gwiazdor Cytuj Link to post Share on other sites
ViVaDi 42 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Od kiedy obudowy corsaira się wyginają ? Mogę prosić o linka do filmu ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gwiazdor 0 Napisano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Też się zdziwiełem i mam nadzieję, że nie przesadzam ale po tym filmiku Corsaira sobie sobie odpuściłem: Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts