Skocz do zawartości

Komputer do gier, 1500zł

Recommended Posts

Witam, prosił bym o pomoc w złożeniu zestawu, wszystkie informacje myślę że podałem niżej.

• Zastosowanie komputera: Gry
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 1500 zł
  • Których części potrzebujesz?: Buda
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt? Nie
  • Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?:Benq FP71G+ 17"
  • Specjalne wymagania: wydajność w określonym budżecie
  • Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? Brak
  • Własna propozycja zestawu: Brak
  • Inne: Zastosowanie komputera to tak jak w wyżej gry, głownie cs:go, path of exile, league of legends, dota2 etc. 

http://www.morele.net/inventory/info/joo0WR/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pamięć GoodRam DDR3 PLAY 4096MB PC1600 BLACK CL9 - (GY1600D364L9/4G)

Zasilacz XFX ATX Core 450W 120mm 80+ PSU (P1-450S-X2B9)

Procesor Intel Pentium G3420 (3M Cache, 3.20 GHz) BOX BX80646G3420

Płyta główna Gigabyte GA-H81M-HD3, H81, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, mATX (GA-H81M-HD3)

Obudowa Zalman Z1 - USB 3.0 - czarny - ZM-Z1

Karta graficzna Asus Radeon R7 265 2GB GDDR5 (256Bit) DVI HDMI DP (R7265-DC2-2GD5)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Razem: 1477,05zł

W Twoim przypadku nie było sensu upychać procka/karty na siłe (kosztem jakości innych komponentów), w każdą grę jaką podałeś grałem na moim komputerze (takie samo GPU+CPU) - maks. detale, stałe 60FPS (w Lolu na very high 330fps w sklepie). Zestaw jest po prostu stabilny, dobry elektrycznie procesor, karta z niskimi temperaturami nawet po OC, najlepsza dostępna H81 pod względem jakości (można wymienić na B85 jeśli masz taką potrzebe). Podaj mi tylko swoją rozdzielczość jeśli możesz.