Damagus 0 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Witam.Posiadam ASUS GTX 780 DCU II OC. Niepokoją mnie temperatury jakie osiąga ona w stresie. Mianowicie podczas testu furmarkiem, po około 10 minutach mam 78 stp. Ustawienie FullHD, NoAA. Karta nie kręcona, obroty automatyczne(podnoszą się do około 65-70%). To wszystko przy otwartej obudowie.Podczas gry w AC Black Flag karta przy zamkniętej obudowie potrafi rozgrzać się do 81 stp(mimo podkręcenia jej o 100 MHz na rdzeniu i pamięci, temperatura nie robi się większa, no może na granicy błędu(1 stp)), przy otwartej jest to około 73 stp.Dodam, że mam obudowę Corsair 330R, dwa wiatraki 140 na przodzie i jeden 120 na tyle. Na procku Noctua NH-D14. Czy te temperatury są normalne?Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
nad30 35 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 (edytowane) Nie chcę być nie miły ale może masz za dużo naje... tych wiatraków i coś zamiast spełniać swoją funkcję po prostu pompuje powietrze które nie chłodzi niczego. Lepiej dwa albo jeden ale z sensem umiejscowiony w budzie. Nie ilość ma znaczenie. Co do temperatur to nie narzekaj nie jest aż tak żle chyba standard przy tych kartach. Edytowane 21 Września 2014 przez nad30 Cytuj Link to post Share on other sites
Damagus 0 Napisano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Innej wersji nie ma? To wyciszana obudowa, dlatego chciałem zadbać o wentylację. Na pewno sporo osób ma ten model i mogłoby podzielić się spostrzeżeniami. Cytuj Link to post Share on other sites
artur1131x 4 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 @OP Nie masz się czego obawiać, temperatury są w normie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts