Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Gry

Maksymalna kwota : 1000zł

Których części potrzebuję : Sama buda.

Czy będę podkręcać sprzęt? : Możliwe.

Rozdzielczość mojego monitora i model: 1280x1024

Specjalne wymagania :

Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Intel Celeron D 2.13GHz, GF 7300GS

Własna propozycja zestawu :

Inne :

http://www.morele.net/inventory/info/rZZdPO/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pamięć GoodRam DDR3 PLAY 4096MB PC1600 BLACK CL9 - (GY1600D364L9/4G)

Procesor Intel Pentium G3220 (3M Cache, 3.00 GHz) BOX BX80646G3220

Płyta główna MSI H81M-E33 Sc LGA1150, H81M-E33, Intel H81M, 2xDDR3, VGA+HDMI, GbLAN, mATX - (H81M-E33)

Obudowa Zalman Z1 - USB 3.0 - czarny - ZM-Z1

Zasilacz Fortron 460W, 460-60 HCN (efektywność do 84%), ATX 2.3 ACTIVE PFC, 12CM (FSP460-60HCN)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

+ GPU (Radeon HD 7770 - 280zł)

Razem: 750,33zł + 280zł = 1030,33zł

Obudowę Zalman Z1 możesz wymienić na T1 oszczędzając ~30zł, budżetowe mobo (brak wejścia USB 3.0), procesor + gpu powinny radzić sobie w większości gier na tej rozdzielczości, brak możliwości OC (za mały budżet, musiałbyś zapłacić minimum 80zł więcej, żeby mieć jakąkolwiek możliwość podkręcania).

• Popieram 2

Nie ma sensu brać G3258 w tym zestawieniu, zapłacimy 50zł więcej za 0.2ghz a OC na tej płycie będzie znikome.

Co do fortona pewnie to dobre rozwiązanie zwłaszcza, że obecne komponenty nie potrzebują dużo prądu, po prostu chciałem, żeby większość rzeczy była nieużywana.

• Popieram 1

Nie ma sensu brać G3258 w tym zestawieniu, zapłacimy 50zł więcej za 0.2ghz a OC na tej płycie będzie znikome.

Co do fortona pewnie to dobre rozwiązanie zwłaszcza, że obecne komponenty nie potrzebują dużo prądu, po prostu chciałem, żeby większość rzeczy była nieużywana.

http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-h81m-p33-h81-dualddr3-1600-sata3-dvi-matx-h81m-p33--604814/ Na tej płycie robią ludzie 4,5GHZ. Jest nieco tańsza niż twoja, więc opowiadasz bajki, albo masz za mało informacji. Na boxie myślę, że spokojnie procesor pójdzie na 3,8 może trochę więcej.

• Popieram 2

Wybacz po zaktualizowaniu biosu rzeczywiście możilwość OC jest dostępna, i tak jak kolega mówi na stockowym wyciągniesz ~3.8Ghz, troche miałem przestarzałe informacjie, wybacz ^^

Jeśli zakupisz używanego Fortona sensownie byłoby zmienić procesor na G3258, jeśli nie zostaw stary chyba, że masz możliwość przekroczenia podanego budżetu

• Popieram 2