ExTrEmE 1 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Witam , mam taki oto problem , moja karta radeon 7870 nagle od dwóch dni z niczego podczas przegladania internetu wchodzi na wysokie obroty i temp skacze do 80 stopni i po chwili spada , przeczyscilem karte i dalej to samo - czy mial ktoś taki sam problem? Dzieki i pozdro. Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Sprawdź jakimś monitorem czy masz obciążony GPU, jeśli tak to na 99% masz wirusa który zrobił sobie koparkę kryptowalut z twojego komputera - też tak kiedyś miałem. Cytuj Link to post Share on other sites
ExTrEmE 1 Napisano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2014 teraz mam użycie 0% , sprawdze jak bedzie wariował znowu Dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 (edytowane) Do monitorowania grafiki polecam GPU Monitor gadżet http://www.myfavoritegadgets.info/clngdt09/CleanDownload.html Edytowane 20 Września 2014 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
AdiPL 19 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Jeżeli nie wirus, to jakiś proces wykorzystuje Twoją kartę w dużej mierze procentowej. Spróbuj ten proces znaleźć i zamknąć, po czym zobacz, czy problem dalej występuje. Karta raczej tak z dnia na dzień nie odwala takich rzeczy. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 (edytowane) Normalnie przeglądając strony www bez wideo obciążenie grafiki może się wahać w od 2-10%. Gdy oglądasz wideo na stornach www YouTube itp. obciążenie może skoczyć do ok 20%. Wszystko zależy od użytej przeglądarki, ilości pamięci ram i systemu operacyjnego. Większe obciążenie powodują tylko gry lub wirusy. Chyba, że masz jakąś nakładkę systemu modyfikujący jego wygląd, je złe funkcjonowanie może nadmiernie obciążać grafikę. Pełny skan Malwarebytes Anti-Malware, Combofix, ADWCleaner. Edytowane 20 Września 2014 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
ExTrEmE 1 Napisano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2014 ok sprawdziłem znowu jak wentylator zaczął chodzić głosno temp skoczyla do 75 stopni lecz uzycie minimalne i po chwili wszystko sie uspokaja . Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 (edytowane) Zainstaluj sobie program MSI Afterburner na zakładce Wentylator Włącz automatyczną kontrolę wentylatora zdefiniowaną przez użytkownika i ustaw charakterystykę obroty/temperatura w miarę Swoich potrzeb. Może wtedy grafika się uspokoi jak wszystko ustawisz na sztywno. Edytowane 20 Września 2014 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Jak program ponownie będzie pokazywał wysoką temperaturę, dotknij radiatora karty ręką, zobacz czy faktycznie jest gorąca czy tylko czujnik świruje. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Zainstaluj sobie program MSI Afterburner na zakładce Wentylator Włącz automatyczną kontrolę wentylatora zdefiniowaną przez użytkownika i ustaw charakterystykę obroty/temperatura w miarę Swoich potrzeb. Może wtedy grafika się uspokoi jak wszystko ustawisz na sztywno. sie nie uspokoi tylko przegrzeje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts