Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia GF serii 9xx

Recommended Posts

Sam głupoty piszesz a wiesz co naplotkujesz z resztą .

Nie ma zadnego zrzutu z gpu-z i wyniku 3dmarka wiec karta gtx 980 ti na dzisiaj nie istnieje

A skąd Ty mozesz wiedzieć czy istnieje czy nie ?  Bo póki co większosc informacji pokazuje że istnieje i ma sie dobrze.

Panowie,zastanawiam się nad kupnem gtx970 od msi .Ma to być karta na jakieś 3-4 lata.Martwi mnie tylko jedno: czy po premierze nowszych układów nvidia będzie dalej wspierać te karty w zakresie sterowników?jak to jest z topowymi kartami sprzed 2-3 lat?Dają radę w nowych grach? Gdzieś w necie wyczytałem,że AMD ma jednak uczciwsze podejście w kwestii sterów do swoich starszych produktów.Przepraszam jeśli moje wątpliwości wydają się być bez sensu ale 1600 pln to dla mnie duży wydatek.

Edytowane przez severian

Sam głupoty piszesz a wiesz co naplotkujesz z resztą .

Nie ma zadnego zrzutu z gpu-z i wyniku 3dmarka wiec karta gtx 980 ti na dzisiaj nie istnieje

Na dzien dzisiejszy to takie to informacje jak i ty powielasz ctr+c ctr+V

Oficjalna specyfikacja została ujawniona w czwartek i screeny z GPU-Z potwierdzają ją więc już skończ ;)

Edytowane przez DjXbeat
  • Popieram 2

Panowie,zastanawiam się nad kupnem gtx970 od msi .Ma to być karta na jakieś 3-4 lata.Martwi mnie tylko jedno: czy po premierze nowszych układów nvidia będzie dalej wspierać te karty w zakresie sterowników?jak to jest z topowymi kartami sprzed 2-3 lat?Dają radę w nowych grach? Gdzieś w necie wyczytałem,że AMD ma jednak uczciwsze podejście w kwestii sterów do swoich starszych produktów.Przepraszam jeśli moje wątpliwości wydają się być bez sensu ale 1600 pln to dla mnie duży wydatek.

W takim razie wybierz kartę z najdłuższą gwarancją. Ja mam zotaca i 5 lat spokoju:) Przynajmniej jeśli chodzi o gwarancje.

Wydajnosciowo są do siebie zbliżone. Większość napisze ze tylko G1, MSI lub ze karta bez polpasywnego chłodzenia to wielkie G. Na rynku jest jest takie zamieszanie w cenach GTX 970 ze np moja kosztowała 1400zl a teraz 1800 ;)

Czemu samobój ? Titan x jest zrobiony po to, by go łączyć w sli i grać w mega rozdzielczościach.

Swoją droga ta 980ti bardzo wydajna. AMD coś wypuszcza? Czy teraz jak nvidia pokazała kartę, to oni nagle przesuną premierę?

Po oc ładnie odsadziło 980, pewnie kwestia vram.

http://images.anandtech.com/graphs/graph9306/74815.png

Reszta testów, pewniejsze niż nasze.

http://www.anandtech.com/show/9306/the-nvidia-geforce-gtx-980-ti-review/17

Po oc tyle pradu bierze, ile amd w trybie "uber" :P

Edytowane przez BuryZenek

Step up działa cały czas. Ja już dzisiaj zamówiłem swoją Ti, ~80 funtów dopłaty więc się nie zastanawiałem. W tym systemie dostępne są tylko konstrukcje refrencyjne (z chłodzeniem NVIDIA lub ACX).

Tak, 970 też możesz zamienić.