Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia GF serii 9xx

Recommended Posts

Referentów i mocno obciętych kart nie brałem pod uwagę. Jakby taka G2 od MSI albo G1 od gigusia kosztowała 8 stówek to sam bym pewnie kupił. Teraz ten kod na wiedźmina trochę ratuje te karty, bo tak to jak spoglądałem na sprzedaż to nikt normalny tego nie kupował.

Też zauważyliście, że cena gtx 970 skoczyła o jakieś 100 zł od momentu gdy dodają wieśka do kart ?

Jeszcze patrzyłem jakoś pod koniec lutego to do 1500 zł można było kupić nówki, nie referenty od Gigabyte np. 

Teraz ta sama karta tylko, że z wieśkiem ponad 1600 zł. 

Ta karta i tak już jest mocno zawyżona cenowo jak i model niższa gtx 960, a ceny idą do góry jak głupie.

• Popieram 2

Potrzebuje informację na temat możliwości podłączenia 3 monitorów do GTX 970.

Obecnie mam 280x z trzema monitorami, dwa są podłączone przez dvi i trzeci monitor przez przejściówkę display Port do vga.

Identycznie chciałbym to podłączyć do GTX 970. Czyli 2 x dvi + przejściówka dp do vga.

Innej możliwości podłączenia nie ma, monitory mają tylko takie porty.

Czy będzie to przy takim podłączeniu działać? W tej chwili eyefinity działa przy takim podłączeniu bez problemu.

Pytanie czysto teoretyczne - mam troche sianka odlozone na bzdury i tak se mysle czy by nie wymienic karciochy (sygn), obecna jest jeszcze na dlugiej gwarze wiec dobrze by sie sprzedala teraz (1100?). Tylko jesli nawet to na co ? tak myslalem o 970 ale to by trzeba bylo doplacic 5 stowek (a nawet 6 bo myslalem o wersji ichill). Nie wiem tylkoczy te 5 stowek przelozylo by sie na wzrost wydajnosci ? Wiem ze są wykresy i inne ale to jest tylko na papierze u kogos tam.... Warto sie teraz w to pobawic czy ew. przeczekac do nowych AMD ? 

P.S Oczywiscie taka mysl mnie naszla o 3 grach na ktore MOCNO czekam a ktore wspiera nvidia a zatem W3 Project Cars i GTA.. 

Idąc dalej tym tokiem, W3 bedzie kosztowal zalozmy 150zl, a biorac tego gtxa : 

http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-970-ftw-acx-2-0-4gb-gddr5-256-bit-2xdvi-hdmi-dp-04g-p4-2978-kr-667984/

otrzymuje wieska za darmo, a zaterm zakladam ze karta kosztuje mnie 1500, a wiec 4 stowki dokladam jedyne, co sadzicie ? :D 

Edytowane przez Buryxon

Myślę, że to odpowiedni temat na moje pytanie. Mianowicie, obecnie posiadam kartę gtx 760 i przesiadam się na gtx 970. Czy muszę przy tej operacji odinstalowywać wszystkie sterowniki karty i instalować po wymianie na nowe czy mogę tylko zaktualizować sterowniki po wymianie?

Czyli sobie darować reinstalacje czy nie? Dwie sprzeczne odpowiedzi troszkę utrudniają sprawę :)

PS. Sterowniki które ściągam ze strony nvidii do gtx 760 są także dla gtx 970 stąd też moje pytanie czy ta reinstalacja ma w ogóle sens.

Edytowane przez Matelan

Czy opłaca się obecnie kupować gtx 970 ?  Czy ta karta wystarczy do grania w max ustawieniach w FHD ?

Z jednej strony zaczekałbym na nową serię Radeonów, ale z drugiej chciałbym posiadać PhysX, którego karty od AMD nie posiadają.

Ktoś coś wie o karcie z poniższego linku ? Jak w tym przypadku z kulturą pracy ? Czy ona jest półpasywna ?

http://www.morele.net/karta-graficzna-gainward-geforce-gtx-970-4gb-gddr5-256-bit-dvi-hdmi-3x-minidp-box-426018336-3361-649303/

PhysX zbedny bajer do gier

FHD zależy ile klatek ale na max tak tylko nie przesadzać z wygładzaniem krawędzi bo wydajność drastycznie spada najlepiej dla NV wypada chyba FXAA

do tych 60kl/s da rade

Edytowane przez davidoff

"Dont underestimate the potential of gimping 960 chips"

Tak jak w przypadku gtx 660 na ich bazie przycięte były 650Ti(tak samo GK106), przez chwilę też wersje boost, myślisz że z 960 nie zostały im jakieś resztki których szkoda wyrzucić ?

Nie wiem dokładnie jak było z premierami tych kart, ale myślę że powinno coś się pojawić.