Skocz do zawartości

Nvidia Geforce GTX 970, jaki jest naprawdę?

Recommended Posts

a ze masz chill 822x to nie kazdy tak szczesliwy

Kolega pokazał wyniki z 3dmarka, więc do tego sie odniosłem. Co do kontrolera napięć, to nawet na 1.2V można uzyskać takty w okolicach 1100 MHz, co daje wyniki przeszło 18k GPU score, więc chyba masz wyjątkowo pechową sztukę. Głośne? Ja na chłodzenie, w tym przypadku, powercolora nie narzekałem. Teraz mam co prawda wodę, ale fabryczne miało całkiem przyzwoitą kulturę pracy.

czyli co ze  niby fake?

nie nie ;) zwyczajnie mnie to zastanawia czemu mając 80mhz więcej mam 100 pkt mniej, dlatego napisałem magia haswellowska :D

markarius zrób proszę dla mnie taki zrzut ekranu z wynikiem jak ja podawałem parę postów wcześniej, zobaczymy jak to masz poustawiane, z góry thx

Edytowane przez lamparcicho

Witam

Mam pytanie odnośnie karty GTX 970. Chodzi mi karty od MSI i ASUS`a. Może ktoś już posiada.

Jest w zestawie przejściówka DVI -> D-SUB? Bo posiadam trochę stary monitor Samsung SyncMaster B2230 FULL HD.

Mam zamiar kupić GTX`a 970 i nie wiem czy dają producenci jeszcze te przejściówki. :P

Wiem, że przydał by się monitor z wejściem cyfrowym(DVi lub HDMI) ale na razie nie mam funduszy, W przyszłości się zmieni monitor.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

zaraz pewnie polecą posty typu: karta za 1,5k a monitor z analogowym przesyłem..

Jest taka przejściówka w zestawie.

Panowie ,szybkie pytanie będe zamawiał 970 w sobote i mam obudowe dosyć małą itx,sprzedałem gtx 770 wlaśnie od msi gaming ale ledwo mi weszła do obudowy a ten nowy msi jest jeszcze większy i nie wejdzie raczej.Kupować bedę u overclockers.co.uk i zastanawiam się nad podstawową wersją zotaca bo karta ma niecałe 21 cm długości ,naprawde mała.Nie moge nigdzie znaleź jej recenzji jak ona sobie daje rade.Ma ktoś z obecnych tą karcioszke?

Jutro zrobię screeny. Mnie natomiast zastanawia jak uzyskałeś takie taktowania przy ustawionym core clock +150 w afterburnerze

Masz program nvidia inspector? Jak nie ściągnij sobie, włącz go i w prawym dolnym rogu masz parametr opisany jako Est Max. U mnie domyślnie na stockowych ustawieniach jest to 1367 i taki takt osiąga karta a nie to co jest napisane pod spodem czyli Boost = 1329. Teraz dodaj sobie napięcia +87mv i zobacz co pokaże ten program, Est Max podniesie się. Włącz benchmarka i będziesz widział ile boostuje po samym dodaniu napięcia. U mnie jest to 1380 mimo, że program pokazuje 1458. Teraz do 1380 dodaj moje 150 i masz odpowiedź dlaczego karta wchodzi na 1530 :) Tutaj jest coś takiego jak było w poprzednich kartach nazywane Kepler Boost. Jak GPU ma odpowiednie sprzyjające warunki czyt. temperatura, napięcie i dostępną moc to idzie wyżej. Dlatego u Ciebie te 1450 to nie będzie moim zdaniem ostateczny takt karty przy obciążeniu tylko jest on większy. 

Miałem Ewke 780 SC referenta, karta jest tak zrobiona, że działa cicho ale temp. wynosiła 80st i spadało jej taktowanie na 941mhz. Żeby taktowanie nie leciało w dół trzeba było ustawić profil wentylatora w afterburnerze ale wiązało się to już z małą suszarką. Ludzie na forum EVGA też się skarżyli ale jak widać coś za coś. Biosu, który by to poprawił nie wypuścili. Może inne są lepsze nie wiem. Ja poza jakością wykonania tego chłodzenia nie widziałem wielu zalet.

Gdzie dostanę takie karty z takim chłodzeniem? GTX 780 lub 970.

http://cdn.videocardz.com/1/2014/09/NVIDIA-GeForce-GTX-970-angle.jpg

http://news.softpedia.com/images/news-700/PNY-GeForce-GTX-780-and-770-Graphics-Cards-Photos-Surface.jpg

Edytowane przez MiK86