Skocz do zawartości

Nvidia Geforce GTX 970, jaki jest naprawdę?

Recommended Posts

Asusy są jeszcze dostępne na Pcprojekcie widzę:

http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produktow/id_gl__9/id_produktu__6101/__Karty_Graficzne_Asus_GeForce_GTX970_OC_StriX_4GB_DDR5_HDMI_256_bit_PCI_E_/

No i Pality są do wyrwania bez czekania w kilku sklepach.. Z testów, te Pality nie wyglądały wcale źle na papierze.. niewiele fps mniej niż GB i cichsze niby. Jakiś argument dla unikania Palitów? :-)

Niuniek ale Firestrike chyba nie jest do końca wymierny bo procek jest wykręcony na 4,5, a physic score praktycznie bez zmian do tego co wrzuciłeś. Karta po lekkim OC też niewiele dała. Także istotą jest to jak owy zestaw zachowuje się w grach. A w moim odczuciu działa doskonale tym bardziej, że nie jestem z tych, którzy nie widzą różnicy między 30, a 60 FPS. Tak czy inaczej - jak ktoś zamierza zmodernizować sprzęt/ wymienić grafikę to na pewno 970 jest warta grzechu. Ale przejście z 780 raczej mija się z celem.

Edit
http://www.3dmark.com/fs/2785306
To jakiegoś gośćia z pc lola, który ma refa 980.

A tak poza fire strike
UNIGINE VALLEY 1.0 (EXTREME HD)
GTX 980 OC: FPS: 69.7 Score: 2916 Min FPS: 31.1 Max FPS: 133.7

UNIGINE VALLEY 1.0 (EXTREME HD)
GTX 780 OC: FPS: 64.9 Score: 2717 Min FPS: 31.9 Max FPS: 125.0

Edytowane przez Fikuzi

Dopisuje się do kolegi. Chętnie zobaczę zwyczajne testy od was. Jakie temperatury, jak wydajność. Głośność. BO testy profesionalne są tak zróżnicowane że naprawdę niewiadomo komu wierzyć. 

@ImageX7 A jakiej firmy kartę zamówiłeś?

A ja nie wiem jakiej firmy wybrać kartę MSI, Asusa czy Gigabyte, ale chyba wybiorę MSI łeb ew Asusa

MSI GTX 970

dzwoniłem do komputronika .Karta zamówiona ale bedzie za 3 dni :cry:

Nie załapałeś się :D. Ale w X-KOM są dostępne: http://allegro.pl/karta-graficzna-msi-gtx970-gaming-4gb-ddr5-256bit-i4635036029.html

Gość Niuniek7

tia tak samo jak dostepne w komputroniku .Wole na miejscu .Jak padnie jak mucha wezme i zaniese

Jak bez aa? Ja ba maxa wszystko testuje

No wiesz gtx 970 jest pokrojony .nie wiadmo jak AA mocno da mu sie we znaki .ja ta mteo nie potrzebuje

Mozesz w bf4 dac tekstury na 200% lepeij to wyglada niz AA :P

Wczoraj na morelach zamówiłem GTX 970 od MSI i dostałem wiadomość że:

Dzień dobry!

Zamówiony towar zostanie wysłany w dniu: środa, 1 października 2014 o godzinie 16

W dniu wysyłki (sporadycznie dnia następnego do godz. 10) zostanie do Ciebie wygenerowany mail z numerem przesyłki.

W szczególnych przypadkach zastrzegamy sobie prawo do zmiany podanego terminu realizacji. Handlowiec poinformuje wtedy o zmianie mailowo.

I teraz muszę czekać do 1 października na samą wysyłkę, ponad tydzień

Wczoraj na morelach zamówiłem GTX 970 od MSI i dostałem wiadomość że:

Dzień dobry!

Zamówiony towar zostanie wysłany w dniu: środa, 1 października 2014 o godzinie 16

W dniu wysyłki (sporadycznie dnia następnego do godz. 10) zostanie do Ciebie wygenerowany mail z numerem przesyłki.

W szczególnych przypadkach zastrzegamy sobie prawo do zmiany podanego terminu realizacji. Handlowiec poinformuje wtedy o zmianie mailowo.

I teraz muszę czekać do 1 października na samą wysyłkę, ponad tydzień

Ja bym nie czekał na twoim miejscu, w innych sklepach dostaniesz szybciej, a kto wie może do 1 października cena spadnie, a ty kupisz wtedy za 1500 zł.

Edytowane przez ImageX7