kross21 51 Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Witam wszystkich Jestem posiadaczem karty sieciowej firmy Pentagram a dokładniej modelu horNET P6121. Zamierzam ją wymienić na lepszy model , najlepiej coś z "n". Może przy okazji opiszę powód wymiany. Karta chodzi dosłownie jak chce, prędkość mojego internetu wynosi 20 mb/s , na każdym urządzeniu w domu, jednak na kompie widnieje wynik wynoszący 1 mb/s , istny demon szybkości. Ogólnie sterowniki nie działają , karta chodziła jak chciała, po instalacji win 64 bitowego , to nie wykrywa komputer karty , tylko przy 32 bitowym. Jeszcze wcześniej po instalacji windowsa XP , zawieszał się cały komputer , gdy łapał zasięg wifi. Dawno nie siedziałem w tym temacie, a chciałbym aby następna karta chodziła sprawnie i bez żadnych problemów. Czy mi pomożecie w wyborze ? Z góry dziękuję Ps: Chodzi mi dokładnie o kartę na pci x16, lub wifi. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Chodzi mi dokładnie o kartę na pci x16, lub wifi. Możesz rozwinąć? Cytuj Link to post Share on other sites
kross21 51 Napisano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Mój błąd, chodziło mi oczywiście o wejście PCI x16 , lub ewentualnie podłączoną pod USB. Cytuj Link to post Share on other sites
B.M.F. 0 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Pentagrama miałeś w standardzie PCI, więc polecam WPCIE-300A http://www.komputronik.pl/product/156741/Sprzet_komputerowy_/Sieci_i_komunikacja/8level_karta_Wi_Fi_PCI_E_300Mbps_WPCIE_300A.html Stabilna i wydajna karta-śmiga pod win7 i win8 Cytuj Link to post Share on other sites
kross21 51 Napisano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Preferowałbym raczej wejście x16 , bo dużo lepiej układałyby mi się komponenty w środku. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Nawet karty AC1900 używają PCI-E x1. http://www.komputronik.pl/product/212466/Sprzet_komputerowy_/Sieci_i_komunikacja/Asus_PCE_AC68.html Cytuj Link to post Share on other sites
kross21 51 Napisano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Nie chodzi mi o to ,że złącze PCI-E x1 jest złe , po prostu będę miał problem z zamontowaniem jej na swojej płycie i chodzi mi konkretnie o kartę ze złączem x16 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Dlatego podałem Ci najwyższe rozwiązanie w zakresie sieci domowych. Wniosek - takie karty chyba nie istnieją. Natomiast kartę PCI-E 1x powinno się chyba dać włożyć do slotu 1x? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts