esperanzaxx 0 Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam.Podczas wyciągania ramu (komputer wyłączony ale podłaczony do prądu) ku mojemu zdziwieniu zaczeły kręcić się wiatraki.Szybko wyłączyłem kompa od prądu lecz juz było za pozno.teraz po podłaczeniu kabla do zasilacza komputer sam zaczyna kręcić wiatrakami po czym po kiklku sekudnach się wyłacza a brzęczyk daje dzwięk podobny do syreny policji.Na ekranie nic sie nie pojawia a napedy nie mają zasilania.Na brackeciez diodami wyczytałem że jest to ''złe zamontowanie lub uszkodzenie procesora''.Bateryjke wyjmowałem.RAm i zasliacz sparawdzony.Moje pytanie brzmi co jest uszkodzone procesor czy płyta (bo te diody nie zawsze mówią prawde).Pozdrawiam athlon 64 3200 ASUS A8N-SLI SE 2gb ram MSI 2600 XT 256MB Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Hmm z zasilaczem chyba wszystko ok. Jak się wiatraczki kręcą to znaczy że prąd jest. Może poszło przepięcie i zrąbała się płyta. To chyba najbardziej możliwe :ugeek: Cytuj Link to post Share on other sites
Small3r 0 Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Napięcia sprawdziłeś? Miernikiem obczaj. Ja stawiam na płytkę. Ta "syrena" trwa cały czas jak mniemam? Też tak miałem. U mnie był problem z uziemieniem. Wyjmij wszytko z budy i zrób tak zwanego stojaka. Wszystko na biurku podłącz bez budy. Powinno pomóc. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 rozbieranie kompa na cześci który jest pod prądem to zły pomysł. Posłuchaj dokładnie jakie dźwięki wydaje głośniczek i sprawdź w necie co one oznaczają. Cytuj Link to post Share on other sites
teneo 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 jeśli nie ma zasilania na napędach to raczej płyta Cytuj Link to post Share on other sites
entuzjasta789 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 http://ck.wsb-nlu.edu.pl/doc/POST/ "naprzemienne sygnały tonu niskiego i tonu wysokiego – oznaczają złe umocowanie procesora w jego gnieździe..." Wiesz co chyba mam złe wieści CPU AMD maja zintegrowany kontroler pamięci i jak sam pisałeś instalowałeś pamiątki przy włączonym zasilaniu więc musiał się uszkodzić kontroler pamięci w procesorze .Złe Umocowanie wykluczam bo przecież nie zmieniałeś ani nie wyjmowałeś procka tylko pamiątki.... Jak masz jeszcze na niego gwarancję to go zwróć :| Cytuj Link to post Share on other sites
kugelfangxxx 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 zmien ramy od kolgeki wez i zasilacz też sprawdz inny jak nie to to płyta na gware Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 rozbieranie kompa na cześci który jest pod prądem to zły pomysł. Posłuchaj dokładnie jakie dźwięki wydaje głośniczek i sprawdź w necie co one oznaczają. Akto pisał żeby to robić pod napięciem? Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 rozbieranie kompa na cześci który jest pod prądem to zły pomysł. Posłuchaj dokładnie jakie dźwięki wydaje głośniczek i sprawdź w necie co one oznaczają. Akto pisał żeby to robić pod napięciem? Sam autor tematu napisał ze to zrobił Witam.Podczas wyciągania ramu (komputer wyłączony ale podłaczony do prądu) ku mojemu zdziwieniu zaczeły kręcić się wiatraki.Szybko wyłączyłem kompa od prądu lecz juz było za pozno.a ja mu odpisałem ze to zły pomysł Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Był wyłączony komputer, ale nie zasilacz i zasilanie płyty. Na przyszłość będzie wiedział, żeby wyłączać zasilacz wyłącznikiem z tyłu, bądź w ogóle odpinać kabel zasilający. Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 rozbieranie kompa na cześci który jest pod prądem to zły pomysł. Posłuchaj dokładnie jakie dźwięki wydaje głośniczek i sprawdź w necie co one oznaczają. Akto pisał żeby to robić pod napięciem? Sam autor tematu napisał ze to zrobił Witam.Podczas wyciągania ramu (komputer wyłączony ale podłaczony do prądu) ku mojemu zdziwieniu zaczeły kręcić się wiatraki.Szybko wyłączyłem kompa od prądu lecz juz było za pozno.a ja mu odpisałem ze to zły pomysł myślałem że chodzi ci o wypowiedź Small3r, teraz to to się zgadza Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 http://fudge.emssik.net.pl/0132.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
esperanzaxx 0 Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 stojaka zrobiłem.Ramy i zasilacz też przekładałem i nic nie pomogło.Czyli co może być zepsute płyta czy procesor? bo różne widze tu opinie. Cytuj Link to post Share on other sites
entuzjasta789 0 Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 procesory amd(także intela i7 ) mają wbudowane kontrolery pamięci. wg.mnie to w twoim pececie nawaliło szlak trafił Twój cpu a nie mobo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts