Skocz do zawartości

Komputer sie nie włacza.

Recommended Posts

Witam.Podczas wyciągania ramu (komputer wyłączony ale podłaczony do prądu) ku mojemu zdziwieniu zaczeły kręcić się wiatraki.Szybko wyłączyłem kompa od prądu lecz juz było za pozno.teraz po podłaczeniu kabla do zasilacza komputer sam zaczyna kręcić wiatrakami po czym po kiklku sekudnach się wyłacza a brzęczyk daje dzwięk podobny do syreny policji.Na ekranie nic sie nie pojawia a napedy nie mają zasilania.Na brackeciez diodami wyczytałem że jest to ''złe zamontowanie lub uszkodzenie procesora''.Bateryjke wyjmowałem.RAm i zasliacz sparawdzony.Moje pytanie brzmi co jest uszkodzone procesor czy płyta (bo te diody nie zawsze mówią prawde).Pozdrawiam

athlon 64 3200

ASUS A8N-SLI SE

2gb ram

MSI 2600 XT 256MB

Napięcia sprawdziłeś? Miernikiem obczaj. Ja stawiam na płytkę. Ta "syrena" trwa cały czas jak mniemam? Też tak miałem. U mnie był problem z uziemieniem. Wyjmij wszytko z budy i zrób tak zwanego stojaka. Wszystko na biurku podłącz bez budy. Powinno pomóc. Pozdrawiam

http://ck.wsb-nlu.edu.pl/doc/POST/

"naprzemienne sygnały tonu niskiego i tonu wysokiego – oznaczają złe umocowanie procesora w jego gnieździe..."

Wiesz co chyba mam złe wieści :P CPU AMD maja zintegrowany kontroler pamięci i jak sam pisałeś instalowałeś pamiątki przy włączonym zasilaniu więc musiał się uszkodzić kontroler pamięci w procesorze :D .Złe Umocowanie wykluczam bo przecież nie zmieniałeś ani nie wyjmowałeś procka tylko pamiątki.... :D Jak masz jeszcze na niego gwarancję to go zwróć :|

rozbieranie kompa na cześci który jest pod prądem to zły pomysł. Posłuchaj dokładnie jakie dźwięki wydaje głośniczek i sprawdź w necie co one oznaczają.

Akto pisał żeby to robić pod napięciem?

Sam autor tematu napisał ze to zrobił

Witam.Podczas wyciągania ramu (komputer wyłączony ale podłaczony do prądu) ku mojemu zdziwieniu zaczeły kręcić się wiatraki.Szybko wyłączyłem kompa od prądu lecz juz było za pozno.

a ja mu odpisałem ze to zły pomysł

rozbieranie kompa na cześci który jest pod prądem to zły pomysł. Posłuchaj dokładnie jakie dźwięki wydaje głośniczek i sprawdź w necie co one oznaczają.

Akto pisał żeby to robić pod napięciem?

Sam autor tematu napisał ze to zrobił

Witam.Podczas wyciągania ramu (komputer wyłączony ale podłaczony do prądu) ku mojemu zdziwieniu zaczeły kręcić się wiatraki.Szybko wyłączyłem kompa od prądu lecz juz było za pozno.

a ja mu odpisałem ze to zły pomysł

myślałem że chodzi ci o wypowiedź Small3r, teraz to to się zgadza :D