Skocz do zawartości

Pasta Termo przewodząca

Recommended Posts

Witam.

Dzisiaj wymieniłem Pastę termo przewodząca, temperatury zamiast spasc wzrosły jak w stresie miałem 40 stopni teraz najmniej 45. Co  może byc przyczyną?

EDIT@

Przedchwilą procek miał 65 Stopni w speedfan podczas przeglądania internetu ;x

Edytowane przez maciej20

Ciulata pasta termo przewodząca,

za dużo nałożone,

źle dociśnięty radiator,

źle rozprowadzona

lub po prostu musi się wygrzać (niektóre pasty osiągają swoje właściwości po kilkudziesięciu godzinach pracy).

Podejrzewam że musi się wygrzac, rozprowadzona lub za dużo nałożona odpada zrobiłem tylko jedną kropkę na środku położyłem radiator, po chwili sprawdziłem i się rozsmarowała.

Link do pasty :

http://www.komputronik.pl/product/169997/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Cooler_Master_pasta_termoprzewodzaca_IC_Value_V1_biala.html

Zrobiłeś błąd bo nie sprawdza się, czy się rozsmarowała. Wtedy dostają się bąbelki powietrza które działają jak izolator i tu może tkwić problem (ale nie musi).

Wyczyść jeszcze raz, nałóż znowu ziarnko grochu na środek, dociśnij radiator i nic więcej z tym nie rób. Jak temperatura nie spadnie to pasta musi się wygrzać.

No i ta pasta do najlepszych nie należy, w teście po 7miu dniach było tylko gorzej :/http://overclock.pl/articles/show/id/461,32,37,testy

Edytowane przez MasterBarti

Zrobiłeś błąd bo nie sprawdza się, czy się rozsmarowała. Wtedy dostają się bąbelki powietrza które działają jak izolator i tu może tkwić problem (ale nie musi).

Wyczyść jeszcze raz, nałóż znowu ziarnko grochu na środek, dociśnij radiator i nic więcej z tym nie rób. Jak temperatura nie spadnie to pasta musi się wygrzać.

Poczekam 2 dni jak temperatura nie spadnie wymienie paste, przed tym komputer piszczał dlatego wymieniłem pastę