maciej20 0 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Witam. Dzisiaj wymieniłem Pastę termo przewodząca, temperatury zamiast spasc wzrosły jak w stresie miałem 40 stopni teraz najmniej 45. Co może byc przyczyną? EDIT@ Przedchwilą procek miał 65 Stopni w speedfan podczas przeglądania internetu ;x Edytowane 16 Września 2014 przez maciej20 Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Ciulata pasta termo przewodząca, za dużo nałożone, źle dociśnięty radiator, źle rozprowadzona lub po prostu musi się wygrzać (niektóre pasty osiągają swoje właściwości po kilkudziesięciu godzinach pracy). Cytuj Link to post Share on other sites
maciej20 0 Napisano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Ciulata pasta termo przewodząca, za dużo nałożone, źle dociśnięty radiator, źle rozprowadzona lub po prostu musi się wygrzać (niektóre pasty osiągają swoje właściwości po kilkudziesięciu godzinach pracy). Podejrzewam że musi się wygrzac, rozprowadzona lub za dużo nałożona odpada zrobiłem tylko jedną kropkę na środku położyłem radiator, po chwili sprawdziłem i się rozsmarowała. Link do pasty : http://www.komputronik.pl/product/169997/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Cooler_Master_pasta_termoprzewodzaca_IC_Value_V1_biala.html Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Zrobiłeś błąd bo nie sprawdza się, czy się rozsmarowała. Wtedy dostają się bąbelki powietrza które działają jak izolator i tu może tkwić problem (ale nie musi). Wyczyść jeszcze raz, nałóż znowu ziarnko grochu na środek, dociśnij radiator i nic więcej z tym nie rób. Jak temperatura nie spadnie to pasta musi się wygrzać. No i ta pasta do najlepszych nie należy, w teście po 7miu dniach było tylko gorzej http://overclock.pl/articles/show/id/461,32,37,testy Edytowane 16 Września 2014 przez MasterBarti Cytuj Link to post Share on other sites
maciej20 0 Napisano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Zrobiłeś błąd bo nie sprawdza się, czy się rozsmarowała. Wtedy dostają się bąbelki powietrza które działają jak izolator i tu może tkwić problem (ale nie musi). Wyczyść jeszcze raz, nałóż znowu ziarnko grochu na środek, dociśnij radiator i nic więcej z tym nie rób. Jak temperatura nie spadnie to pasta musi się wygrzać. Poczekam 2 dni jak temperatura nie spadnie wymienie paste, przed tym komputer piszczał dlatego wymieniłem pastę Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Co ma piszczenie do pasty termo? Cytuj Link to post Share on other sites
maciej20 0 Napisano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Co ma piszczenie do pasty termo? Pytałem się w serwisie i powiedział że może coś z chłodzeniem więc wyczyściłem i wymieniłem paste. @EDIT Temperatury spadły o 10 stopni Edytowane 17 Września 2014 przez maciej20 Cytuj Link to post Share on other sites
Nemesiz 0 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Bez zakładania nowego tematu. Czy kupując 1 gram produktu, jest to wystarczające, aby pokryć cały cpu ? Ile metariału się używa tak, aby w 100% pokryć cpu ? Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 W 4 poście masz odpowiedź... Cytuj Link to post Share on other sites
Nemesiz 0 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Nie widzę takowej nawet przeglądając linka dołączonego. Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Na cpu zużywa się ilość wielkości ziarnka grochu. Z jednego grama zrobisz kilka takich. Cytuj Link to post Share on other sites
maciej20 0 Napisano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2014 @Nemesiz Będzie starczyc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts