patchi 0 Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witam. W moim note 3 od kilku dni "nie dziala" karta sim. Tzn nie wyświetla się komunikat że nie mam wyłożonej karty sim, nawet mam zasięg. Tylko że na ekranie blokady i pasku powiadomień zamiast logo operatora jest napisane "Tylko połączenia alarmowe". Przy próbie zadzwonienia pojawia się komunikat "nie zarejestrowano w sieci", smsy nie dochodzą, internet nie działa, nie możliwe jest wyszukanie sieci w ustawieniach. Dzieje się to na każdej karcie SIM. Wcześniej wszystko działało, robiłem wipe i wipe cache partition (z poziomu oryginalnego recovery), flashowałem ten sam soft odinem i problem nadal występuje. Błagam pomóżcie. Cytuj Link to post Share on other sites
pietrov 27 Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Tzn nie wyświetla się komunikat że nie mam wyłożonej karty sim, nawet mam zasięg. Czyli wszystko ok, temat do zamknięcia a tak na serio to nie mam pojęcia Cytuj Link to post Share on other sites
patchi 0 Napisano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2014 (edytowane) Szkoda. Na gwarancji powinni naprawić? Edytowane 15 Września 2014 przez patchi Cytuj Link to post Share on other sites
Elvis799 22 Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 (edytowane) Miałem podobnie w Note2 , raz pomógł tylko restart telefonu a razy wyjęcie i włożenie na nowo karty sim ,próbowałeś ? może bardzo proste a skuteczne się okaże Edytowane 15 Września 2014 przez Elvis799 Cytuj Link to post Share on other sites
patchi 0 Napisano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Próbowałem wiele razy, niestety nie pomaga Cytuj Link to post Share on other sites
pietrov 27 Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 (edytowane) wejdź może najpierw w ustawienia i przestaw tryb sieci na tylko gsm a jak nie to wpisz ten kod *#06# w telefonie i wyskoczy ci numer IMEI, porównaj go z tym na pudełku od telefonu czy się zgadza Edytowane 15 Września 2014 przez pietrov Cytuj Link to post Share on other sites
patchi 0 Napisano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Tryb sieci już ustawiłem na tylko gsm a imei się zgadza ale nie bardzo rozumiem, co ma do tego imei skoro kilka dni temu wszystko działało Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Pewnie chodziło o to, że nie znamy historii zakupu tego telefonu, jeśli pochodził by on np z komisu ( takiego z ciemnej ulicy ) to istnieje prawdopodobieństwo, że telefon jest lewy a właściciel zablokował go poprzez numer IMEI. Jeśli robiłeś wipe i stawiałeś nowy soft to wina jest raczej po stronie wnętrzności. Może sprawdź czy w hiden menu jest gdzieś opcja testowania GSM czy czegoś podobnego. http://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-note-3/405655-samsung-galaxy-note-3-secret-codes-hidden-menu.html Cytuj Link to post Share on other sites
patchi 0 Napisano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2014 w hiden menu nic niestety nie znalazłem. Telefon nie jest z komisu, to nówka z allegro ale wcześniej wszystko działało. Tak, mam pewność, że jest orginalny a nie chińska podróbka. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Swoją kartę załóż do innego tel - jak będzie ok to tel na gwarancję. Ogółem Android ma nieraz podobne problemy (testowane na 4x S3, Note 3, Note 2, Nexus 4 i Xperia Z), ale zazwyczaj znikają po restarcie/ponownym założeniu karty SIM, ostatecznie po zmianie karty SIM. Cytuj Link to post Share on other sites
patchi 0 Napisano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Działa w innym telefonie Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Wiec zostaje gwarancja. MOZESZ sprobowac docisnac karte SIM w slocie w telefonie, ale nie gwarantuje co to da. Cytuj Link to post Share on other sites
patchi 0 Napisano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Telefon jest kupiony na allegro wiec gdzie mam go na gwarancję oddać ? Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Do serwisu Samsunga lub do sprzedawcy. Cytuj Link to post Share on other sites
patchi 0 Napisano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2014 a co jeśli w moim mieście nie ma serwisu samsunga? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts