Skocz do zawartości

Karta do 300 zl do gier

Recommended Posts

Typ ma kompleksy.Chłopie ja na 5770 nie jestem w stanie tego ogarnąć na dx 10 włączonym aa anizo FHD i full detalach.Ścina przy większej akcji.Dlatego wyłączam aa(Między on a off nie widzę różnica, może ślepy jestem?) i cieszę się z płynnośći nawet przy dużej rozróbie

Na dx 11 też się da grać ale trzeba wyłączyć DOF'a i zmienić ogólną jakość tekstur z v.high na high.Jest może trochę mniej płynniej niż na tym ustawieniu na dx10@up ale da się grać

porównywalna z HD4850 troszku nawet lepsze, podaj dokładnie jaki model bo dużo jest Green, a tych nie bierz, bo mają obniżone taktowanie, a co za tym idzie słabszą wydajność niż normalny gts 250.I ciekawe jak z chłodzeniem, żeby miało jakieś ciche i wydajne podaj konkkretnie linka to Ci powiemy czy warto.

Gość usunięty

9600GT jest na poziomie GT240 jak nie trochę niżej

Karty GT240 występują z pamięciami DDR3 i DDR5. Jeśli z tymi szybszymi znajdziesz w cenie ~300zł to nie ma się co zastanawiać - na pewno będzie szybciej i wydajniej - w porównaniu z 9600GT. DO tego dochodzi jeszcze ilość pamięci - a zawsze lepiej mieć więcej niż mniej - 512MB oraz 1024MB. Ponadto GT240 bierze mniej prądu, mniej się grzeje i jest w nowszym (niższym) procesie technologicznym.

No ale co będę pisał - sprawdź sobie osobiście tutaj:

http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html

Osobiście jednak poszukałbym, bo może kupisz używanego 9800GT/GTX w podobnej cenie? A to już w ogóle będzie najwydajniej. za te pieniądze.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...