se7endays 8 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Witam , Chce wymienić swój telefon ( HTC ONE X ) na jakiś nowszy model. Zależy mi na tym aby robił świetnie zdjęcia tylną jak i przednią kamerą oraz aby nie zawieszał się / działał płynnie. Po za tym aby miał dobrą jakość dźwięku. Kwota: im mniej tym lepiej ale tak 1100-1400 moge dać, telefon nie musi być nowy może być używany. Co byście polecili. Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Preferujesz Androida i tylko Androida, czy może chcesz zrobić przesiadkę na Windowsa? Cytuj Link to post Share on other sites
se7endays 8 Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 szczerze to myślałem 2 dni temu o iphonie 5 ale się chyba rozmyśliłem jestem jak baba , cały czas zmieniam zdanie heh no wp też spoko jest ale jednak wolalbym androida niz wp Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Masz jakichś swoich faworytów? Zapewne od Androida możesz dostać tak: LG G2, Galaxy S4, HTC One. Przy bardzo dużym szczęściu M8 (ale pewnie używke). Cytuj Link to post Share on other sites
se7endays 8 Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 no właściwie te co wypisałeś , myślałem jeszcze o Sony Z2 i one plus one a co do htc to miałem hd2 i teraz ten htc one x i już sobie dwa razy obiecałem że nigdy więcej htc ... coś czuje że zaś przy nim zostanę Funkcje jakie będę korzystał najczęściej: 1) Muzyka 2) Aparat 3) Internet 4) Telefon / sms Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Zapomniałem o Z2, moja wina No cóż, miałem htc sensation xe. Mega telefon. Gdyby nie to, że padł przedwcześnie i musiałem kupić coś na szybko, to wziąłem S4. Tak to brałbym HTC One M8. Mimo tego braku wsparcia w aktualizacjach robią bardzo fajnie leżące w łapie i ładne telefony (Sense 4.0 to jest to ) W takim razie trzeba szukać telefonu pod kątem aparatu, jeśli to faktycznie dla Ciebie ważne. Mocnym konkurentem będzie tu Lumia 1020, która robi mega zdjęcia, ale ten aparat przedni "jest bo jest", Cytuj Link to post Share on other sites
se7endays 8 Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 kiedyś miałem wgranego wp na moim hd2 i wtedy wydawał się fajny ale pustki w sklepie były , nie wiem . zmieniło się coś pod tym względem ? Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Raczej sporo Szczerze mówiąc to nic więcej o tych telefonach Ci nie powiem osobiście, bo mam tylko S4 (miałem do czynienia z m8, z2, g2 ale to tak tylko na 5 minut). Musisz przejść się do jakiegoś erło ertefał czy coś w tym stylu i zobaczyć te telefony na żywo, potrzymać, pobawić się nimi (są włączone). Zawsze też możesz obejrzeć filmy na YT z porównaniami aparatów (są takie). Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Jeśli chodzi o telefon do selfie, to poczekaj jak do sprzedaży trafi Lumia 730 z 5 mpix przednim aparatem: http://komorkomania.pl/2233,nokia-lumia-730-735-smartfon-nie-tylko-do-zdjec-selfie-pierwsze-wrazenia Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Też o tym myślałem, ale dual sim i ten przedni aparat, który wcale du*y nie porywa swoimi parametrami (m8 ma podobne). Trzeba poczekać na premierę i zobaczyć czy faktycznie nadaje się toto do selfie. Cytuj Link to post Share on other sites
se7endays 8 Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 raczej nie chce mi się czekać i "testować" chce kupić tak do 3 dni Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 (edytowane) Jeśli nie chcesz Lumi 1020, od której nie ma lepszego telefonu nawet za 5000zł jeśli chodzi o jakość zdjęć, to poszukaj używanej L930. 930-stka zaraz po wspomnianej oferuje najlepszą jakość zdjęć dzięki 20Mpix PureView. Sam ją zakupiłem w ubiegłym tygodniu właśnie ze względu na jakość zdjęć. WP, który był na HD to zupełnie inna bajka w porównaniu do obecnej edycji 8.1. Aplikacji jest ponad 300 tysięcy, wszystkie użytkowe są praktycznie dostępne. Jeśli zależy Ci na jakiś apkach bez których się nie obejdziesz, to mogę sprawdzić czy są w WPS. Tutaj masz fajną ofertę na tygodniowy telefon zakupiony w saturnie: http://allegro.pl/lumia-930-i4602408732.html Edytowane 14 Września 2014 przez rysiooo Cytuj Link to post Share on other sites
se7endays 8 Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 co do aplikacji to głównie instagram jakieś programy graficzne, clash of clans , snapchat, fb, chrom i to byłoby na tyl no moze jakies tam nawigacje , skype itp a taki porównywalny do tej Lumia 1020 tyle że na androidzie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 A taki porównywalny do tej Lumia 1020 tyle że na androidzie ? Pod jakim względem? Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Clash of clans chyba nie ma, reszta jest, albo ma swoje odpowiedniki z tą samą funkcjonalnością jak choćby 6snap - odpowiednik snapchat. Chrome - nie wiem czy jest to samo (chrome plus, itp), lecz są inne fajne przeglądarki jak ucBrowser, którą użytkowałem do tej pory, a aktualnie polecam Surfy. Cytuj Link to post Share on other sites
se7endays 8 Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Oj dobra to WP odpada Cytuj Link to post Share on other sites
scythe1123 59 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 oneplus one ma bardzo dobry aparat, sobie popatrz zdjęcia nim robione Cytuj Link to post Share on other sites
se7endays 8 Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 wiecie co, chyba będę musiał sie wybrać do sklepu i sam sprawdzić te wszystkie telefony . najlepszy sposób Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 14 Września 2014 Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Tak jak powiedziałem Musisz "pomacać", bo bez tego to kupowanie telefonu za 1400 zł mija się z celem. A tego oneplus one za 1400 raczej nie dostaniesz. 1500-1600 tak, ale niżej to troche szczęścia trzeba mieć. Cytuj Link to post Share on other sites
se7endays 8 Napisano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2014 a co byście powiedzieli na Xiaomi MI3oparty na Miui ( miałem na hd2 i bardzo byłem zadowolony ) Cytuj Link to post Share on other sites
Centerr 0 Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 A moze weź pod uwagę nowy smartfon Telefunkena ST1, to też bardzo fajny telefon , typowo nienastawiony na robienie właśnie takich zdjeć. Czytałem jego parametry i " Urządzenie pracuje w oparciu o procesor 1 GHz i pamięć 512 MB z możliwością rozszerzenia do 32 GB, zapewniając płynność działania w środowisku Android 4.2 (Jelly Bean). Wyposażone jest w 3,5-calowy ekran wyświetlający obraz w rozdzielczości 480x320 pix oraz dwa aparaty fotograficzne: podstawowy tylny 5Mpix z flashem oraz przedni 2 Mpix. Łączność zapewniają moduły WiFi, Bluetooth 3.0, 3G/EDGE/GPRS. Sprzęt posiada dwa sloty na karty SIM, umożliwiające użytkowanie dwóch numerów telefonicznych w jednym urządzeniu. Smartfon pracuje na baterii o pojemności 1350 mAh. Wymienny tył urządzenia zapewnia zmienną kolorystykę, dopasowującą się do gustu użytkownika. " Pomyśl czy to nie byłby idealny telefon dla Ciebie? Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Znowu telesrunken? W każdym twoim poście telesrunken. Cytuj Link to post Share on other sites
Jacgues 24 Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 jestem jak baba , cały czas zmieniam zdanie Ewidentnie jesteś lalusiem albo babą, skoro kupujesz telefon do selfie... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts