Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam , Chce wymienić swój telefon ( HTC ONE X ) na jakiś nowszy model. Zależy mi na tym aby robił świetnie zdjęcia tylną jak i przednią kamerą oraz aby nie zawieszał się / działał płynnie. Po za tym aby miał dobrą jakość dźwięku. Kwota: im mniej tym lepiej ale tak 1100-1400 moge dać, telefon nie musi być nowy może być używany. Co byście polecili.

no właściwie te co wypisałeś , myślałem jeszcze o Sony Z2 i one plus one 

a co do htc to miałem hd2 i teraz ten htc one x i już sobie dwa razy obiecałem że nigdy więcej htc ... coś czuje że zaś przy nim zostanę :P 

Funkcje jakie będę korzystał najczęściej: 

1) Muzyka

2) Aparat 

3) Internet 

4) Telefon / sms

:D

Zapomniałem o Z2, moja wina :D

No cóż, miałem htc sensation xe. Mega telefon. Gdyby nie to, że padł przedwcześnie i musiałem kupić coś na szybko, to wziąłem S4. Tak to brałbym HTC One M8. Mimo tego braku wsparcia w aktualizacjach robią bardzo fajnie leżące w łapie i ładne telefony (Sense 4.0 to jest to :D )

W takim razie trzeba szukać telefonu pod kątem aparatu, jeśli to faktycznie dla Ciebie ważne. Mocnym konkurentem będzie tu Lumia 1020, która robi mega zdjęcia, ale ten aparat przedni "jest bo jest", 

Raczej sporo :D Szczerze mówiąc to nic więcej o tych telefonach Ci nie powiem osobiście, bo mam tylko S4 (miałem do czynienia z m8, z2, g2 ale to tak tylko na 5 minut). Musisz przejść się do jakiegoś erło ertefał czy coś w tym stylu i zobaczyć te telefony na żywo, potrzymać, pobawić się nimi (są włączone). Zawsze też możesz obejrzeć filmy na YT z porównaniami aparatów (są takie).

Jeśli nie chcesz Lumi 1020, od której nie ma lepszego telefonu nawet za 5000zł jeśli chodzi o jakość zdjęć, to poszukaj używanej L930. 930-stka zaraz po wspomnianej oferuje najlepszą jakość zdjęć dzięki 20Mpix PureView.

Sam ją zakupiłem w ubiegłym tygodniu właśnie ze względu na jakość zdjęć.

WP, który był na HD to zupełnie inna bajka w porównaniu do obecnej edycji 8.1. Aplikacji jest ponad 300 tysięcy, wszystkie użytkowe są praktycznie dostępne. Jeśli zależy Ci na jakiś apkach bez których się nie obejdziesz, to mogę sprawdzić czy są w WPS.

Tutaj masz fajną ofertę na tygodniowy telefon zakupiony w saturnie:

http://allegro.pl/lumia-930-i4602408732.html

Edytowane przez rysiooo

Clash of clans chyba nie ma, reszta jest, albo ma swoje odpowiedniki z tą samą funkcjonalnością jak choćby 6snap - odpowiednik snapchat.

Chrome - nie wiem czy jest to samo (chrome plus, itp), lecz są inne fajne przeglądarki jak ucBrowser, którą użytkowałem do tej pory, a aktualnie polecam Surfy.

• 2 miesiące temu...

A moze weź pod uwagę nowy smartfon Telefunkena ST1, to też bardzo fajny telefon , typowo nienastawiony na robienie właśnie takich zdjeć. Czytałem jego parametry i " Urządzenie pracuje w oparciu o procesor 1 GHz i pamięć 512 MB z możliwością rozszerzenia do 32 GB, zapewniając płynność działania w środowisku Android 4.2 (Jelly Bean). Wyposażone jest w 3,5-calowy ekran wyświetlający obraz w rozdzielczości 480x320 pix oraz dwa aparaty fotograficzne: podstawowy tylny 5Mpix z flashem oraz przedni 2 Mpix. Łączność zapewniają moduły WiFi, Bluetooth 3.0, 3G/EDGE/GPRS. Sprzęt posiada dwa sloty na karty SIM, umożliwiające użytkowanie dwóch numerów telefonicznych w jednym urządzeniu. Smartfon pracuje na baterii o pojemności 1350 mAh. Wymienny tył urządzenia zapewnia zmienną kolorystykę, dopasowującą się do gustu użytkownika. "

Pomyśl czy to nie byłby idealny telefon dla Ciebie?