Randall282x 2 Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Witam. Ostatnio zauważyłem, że podczas gry przez sieć (Battlefield 4, World of Tanks) Menedżer Zadań wskazuje wykorzystanie łącza na poziomie ~0,1%, podczas gdy mój ping wynosi ok. 60-100 (BF4) i 100 (WoT). Czy da się to zmienić? Czy tak po prostu jest i lepszego pingu na tym połączeniu nie uzyskam? Thx za odpowiedzi! =) Cytuj Link to post Share on other sites
Deomortis 72 Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Menedżer zadań pokazuje zużycie procentowe względem max prędkości karty sieciowej, a nie Twojego łącza. Twoja karta sieciowa ma 1Gbps więc zużycie sieci faktycznie wynosi 1Mbps. Nic lepszego nie uzyskasz. Cytuj Link to post Share on other sites
Randall282x 2 Napisano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Dzięki za info Bd musiał zdzierżyć ten ping, bo do komfortowych nie należy... Cytuj Link to post Share on other sites
Deomortis 72 Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Nie wiem jak w BF4, ale w WOT ping 100 to norma i nie jest to bynajmniej wina naszych łącz. Może to się zmieniło, bo nie grałem już ze 3 miesiące w WoT, ale zawsze były problemy z pingami. Niemniej jednak nie jest to gra aż tak dynamiczna, żeby ten ping tak przeszkadzał. Cytuj Link to post Share on other sites
Randall282x 2 Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Dla mnie to raczej dziwne, bo niegdyś 50 pingu w WoT było normą, a BF4 nawet przy wskazaniach pingu 50-70 potrafi nieprzyjemnie cofać postać itp. Cytuj Link to post Share on other sites
sciesill 1 Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Ping w grach średnio zależy od przepustowości łącza (chyba że są to łącza bardzo wąskie w okolicach 1Mb/s) dużo zależy od wydajności twojego kompa i obciążenia serwera. Cytuj Link to post Share on other sites
Randall282x 2 Napisano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Prędkość mojego internetu to 6Mb/s, mojego kompa mam w sygnaturce, a serwery to różnie, może faktycznie 64 osoby mogą powodować mały problem... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts