Skocz do zawartości

Komputer startuje monitor nie.

Recommended Posts

Witam, mam problem gdy włączam komputer monitor nie reaguje, cały czas pali sie zólte swiatełko a powinno byc zielone.

Dzien wczesniej wszystko było ok, normalne wyłączyłem komputer, wstaje na nastepny dzien i monitor nie raguje, włączalem i wyłaczalem komputer z 50 razy i dalej nic.

Monitor działa bo podpiołem go do wejscia na płycie głownej i wszystko jest ok.

Monitor : PHILIPS 107E

Procesor: QUAD CORE AMD PHENOM II x4 840, 3180 Mhz

Płyta głowna: GIGABYTRE MA74GMT-S2

Karta graficzna : GINWARD GTX 460  768mb

RAM : ELIXIR 4GB 2rx8 PC3-10600U-9-10-BO 1333

Zasilacz : Niestety nie wiem jaka marka bo nie moge sie w tym momencie do niego dostać

Z innej strony widze tylko jakies 3 naklejki

(EuP READY | RoHS 2002.95.EC) (Q.A OK)

Zresetowałem bios wyciagajac baterie i ustawiłem domyślne ustaiwenia i dalej nic.

Pomocy

Niestety nie mam możliwosci zamiany karty graficznej, jak już to za kilka dni, może jakies inne sugestie? Wiatrak od karty graficznej sie kręci, zauważyłem jakby zaczeła ciszej chodzić

zasilacz to #2597 LPK12-30E 3*SATA 1*PCI  500W

Wyjmij kartę, przeczyść styki spirytusem, odczekaj chwile, zamontuj kartę ponownie. Uzywasz przejściówki do podłączenia karty do monitora? Sprobuj podłączyć monitor pod inne wyjscie na karcie. Glosniczek na płycie daje jakieś sygnały?

Edytowane przez vicodin
  • 2 tygodnie później...

karta graficzna sprawna sprawdzana na innym kompie, gdy podłaczam karte graficzna przez przejsciowke dsub-dvi to jest no input signal, check cable albo jakos tak.

Jedynie nie mam możliwosci sprawdzenia zasilacza, na integrze wszsystko działa, moze wejscie pci-e padło?