flomes 0 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Witam, mam problem gdy włączam komputer monitor nie reaguje, cały czas pali sie zólte swiatełko a powinno byc zielone. Dzien wczesniej wszystko było ok, normalne wyłączyłem komputer, wstaje na nastepny dzien i monitor nie raguje, włączalem i wyłaczalem komputer z 50 razy i dalej nic. Monitor działa bo podpiołem go do wejscia na płycie głownej i wszystko jest ok. Monitor : PHILIPS 107E Procesor: QUAD CORE AMD PHENOM II x4 840, 3180 Mhz Płyta głowna: GIGABYTRE MA74GMT-S2 Karta graficzna : GINWARD GTX 460 768mb RAM : ELIXIR 4GB 2rx8 PC3-10600U-9-10-BO 1333 Zasilacz : Niestety nie wiem jaka marka bo nie moge sie w tym momencie do niego dostać Z innej strony widze tylko jakies 3 naklejki (EuP READY | RoHS 2002.95.EC) (Q.A OK) Zresetowałem bios wyciagajac baterie i ustawiłem domyślne ustaiwenia i dalej nic. Pomocy Niestety nie mam możliwosci zamiany karty graficznej, jak już to za kilka dni, może jakies inne sugestie? Wiatrak od karty graficznej sie kręci, zauważyłem jakby zaczeła ciszej chodzić zasilacz to #2597 LPK12-30E 3*SATA 1*PCI 500W Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 (edytowane) Wyjmij kartę, przeczyść styki spirytusem, odczekaj chwile, zamontuj kartę ponownie. Uzywasz przejściówki do podłączenia karty do monitora? Sprobuj podłączyć monitor pod inne wyjscie na karcie. Glosniczek na płycie daje jakieś sygnały? Edytowane 12 Września 2014 przez vicodin Cytuj Link to post Share on other sites
flomes 0 Napisano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Jest tylko 1 sygnał jak bios sie ładuje, tak samo jak w momencie gdy karta działała, używam kabla d sub a w karcie niestety mam tylko 1 wejscie Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 (edytowane) Możesz podłączyć coś pod wyjście hdmi? Masz podłączone dodatkowe zasilanie do karty? Przetestuj kartę w innym komputerze lub na innym zasilaczu. Edytowane 12 Września 2014 przez vicodin Cytuj Link to post Share on other sites
flomes 0 Napisano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2014 karta graficzna sprawna sprawdzana na innym kompie, gdy podłaczam karte graficzna przez przejsciowke dsub-dvi to jest no input signal, check cable albo jakos tak. Jedynie nie mam możliwosci sprawdzenia zasilacza, na integrze wszsystko działa, moze wejscie pci-e padło? Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 W tym innym pc podłączałes monitor tez przez tą przejśćowke? Możliwe, że ona powoduje problemy. Cytuj Link to post Share on other sites
flomes 0 Napisano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Przejsciowka działa na 100% Zostaje zasilacz albo wejscie pci-e w płycie głownej tak sadze, po podlaczeniu innej karty graficznej tez brak sygnalu Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 (edytowane) Jak to sprawdziłeś? Próbowałeś podłączyć np. telewizor pod wyjście hdmi na karcie? Sprawdź, czy pcie działa wkładając inną grafikę. W takim razie, to pewnie pcie. Edytowane 21 Września 2014 przez vicodin Cytuj Link to post Share on other sites
flomes 0 Napisano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Kolega u siebie podłączał swoj monitor i podmienił karte graficzna i dalej to samo.. wiec nie wiem czy to zasilanie czy port pci-e Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts