Khrone 0 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Witam! Poszukuje dobrego modelu drukarki. Wymagania: 1. A4 2. Tania w eksploatacji, będzie drukowana duża ilość dokumentów czyli tanie zamienniki 3. Ma możliwość podłączenia do sieci i ustawienia w zdalnym pulpicie poprzed dodanie urządzenia po adresie IP, aby można drukować z programu ERP CDN XL, który niestety jest ciężki jeżeli chodzi o współprace z urządzeniami ;( 4.Mało awaryjna Ciężko mnie określić budżet ale myślę nad 200-400 zł. Pytanie czy "nowe" urządzenia można dostać w takiej cenie. Firma korzystała wczesniej z drukarek HL5250DN. Link to post Share on other sites
Rozwiązanie MiK87 2 Napisano 12 Września 2014 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 W okolicach takiej ceny najlepszym wyborem jest poleasingowy hl-5250dn właśnie. Nowa drukarka w takiej cenie będzie droga w eksploatacji. Ewentualnie można pod uwage wziąć HP Laserjet P1102, ma dostępne tanie zamienniki, ale to dalej będze downgrade w stosunku do poprzednio używanych w firmie Brotherów. Link to post Share on other sites
Spojler 23 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 (edytowane) Problem polega na tym iż producenci obecnie idą na "ilość", a nie jak kiedyś na "jakość". Ja bym ci proponował używaną drukarkę, najmniej problemów stwarzały HP P2015DN (duplex + sieć, jak dużo drukujesz), HP 1022n (sieciowa, jeżeli mniej drukujesz), Miałem do czynienia z nowymi drukarkami HP ale to takie "delikatne". Te drukarki spokojnie chodzą na windows 7 i 8. Koszty tonerów są śmiesznie niskie natomiast do P2015DN masz opcję większego tonera Kolejną zaletą tych drukarek jest brak osobnego bębna, gdyż jest zintegrowany z tonerem. Edytowane 12 Września 2014 przez Spojler Link to post Share on other sites
MiK87 2 Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 (edytowane) 5250dn też ma duplex + sieć i tak samo bez zarzutu działa pod win7/8/8.1 - sprawdzone ...no i ten toner na 7k stron, dostępny za grosze w ERP CDN XL też mogę go sprawdzić, jeśli chcesz, ale imho nie powinien protestować Edytowane 15 Września 2014 przez MiK87 Link to post Share on other sites
Khrone 0 Napisano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2014 5250DN w sumie funkcjonują już na magazynie. Sprawdzają się bez zarzutu. Pomimo tego że są poleasingowe Myślałem jednak że będzie możliwość kupienia nowego sprzętu. A jak myślicie ile kosztowałaby nowa drukarka ? Możliwe że ktoś się uprze przy koniecznym zakupieniu nowego sprzętu(ponieważ jest dłuższa gwarancja) wiem że budżet wzrośnie moje pytanie jak bardzo ? Ile kosztowałaby drukarka która byłaby godna 5250DN ? Link to post Share on other sites
MiK87 2 Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 http://www.ceneo.pl/17887238;0280-0.htm#tab=click_scroll to samo, tylko w nowej budzie, na nowe tonery i z 3 lata gw. Cena: od 945,- po prostu się nie opłaca Link to post Share on other sites
Khrone 0 Napisano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Dobra. Dzięki wszystkim za pomoc zdecydowałem się w tym wypadku na 5250DN Temat do zamknięcia. Edytowane 17 Września 2014 przez Khrone Link to post Share on other sites
Recommended Posts