fitipaldi666 1 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Witam mam poważny problem , po przyjściu z pracy włączyłem komputer (włączył się bezproblemowo). Spy hunter zrobił skan i wykrył jakieś wirusy (coś od przeglądarki) po zakończeniu kazał zrobić reset ok to zrobiłem. Problem że komputer już nie wstał , pokazuje się logo płyty głównej potem czarny ekran i miga ta kreska w lewym górnym rogu pozioma i koniec nic nie działa , na wyświetlaczu płyty głównej nie ma żadnego kodu , wszystkie wiatraki się uruchamiają dysk też i diody . Może ktoś pomoc (tylko tak krok po kroku ) System nie idzie, nie mogę włączyć trybu awaryjnego nic..... i5 4670k gtx 780ti asrock z87 extreme 4 crucial balistix 8 gb corsair RM 850 Cytuj Link to post Share on other sites
Remus 60 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Witam,Ta migająca kreska to chyba była od NTloadera. Uszkodził Ci się jakiś plik startowy. Najprostrze rozwiązanie to wziąć płytę recovery i naprawic system, albo postawić od nowa windowsa. Spróbuje jeszcze po minięciu bios'u wciskać klawisz L , czasami włącza się opcja wyboru ostatniej dobrej konfiguracji chociaż szczerze wątpię żeby włączyło Ci się to menu. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Spróbuj ewentualnie odpalić linuksa z LiveCD (można też pendrive). Jak to odpali to można naprawić przez to system gdybyś nie miał płytki. Jest jeszcze możliwość fixmbr fixboot z konsoli naprawczej zawartej w instalatorze windowsa. Cytuj Link to post Share on other sites
fitipaldi666 1 Napisano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Czyli to tylko windows, nic sie nie uszkodzilo ? to przez tego wirusa ? Cytuj Link to post Share on other sites
d3m0n_cl34n3r 5 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Wciśnij i przytrzymaj F8 zaraz po poście płyty głownej, następnie wybierz ostatnia znana dobra konfiguracja, wywal spyhuntera, uruchom ponownie i ponownie zainstluj spyhuntera lub zainstaluj jakiś inny program spywatch Cytuj Link to post Share on other sites
fitipaldi666 1 Napisano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Witam ponownie, ściągnołem Windows 7 recowery disc i miałem nadzieje że to pomoże , ale nie wykrywa żadnego windowsa przy probie wpisania komendy z wiersza poleceń to samo (to use system restore , you must specify which windows instalation to restore ) Postanowiłem przeinstalować system pod koniec po restarcie wyskoczył błąd 0xc000000e Errorktoś wie co to i jak to naprawić ? Cytuj Link to post Share on other sites
Remus 60 Napisano 15 Września 2014 Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Masz uszkodzony MBR. Możesz go spróbowac naprawić w prostu sposób jak już masz płytę z windows recovery. Wchodzisz w opcje naprawy i wybierasz wiersz poleceń i wpisujesz poleceni bootrec.exe/fixmbr , chociaż samo fixmbr też powinno zadziałać. Po naprawie mbr'a powinieneś móc odpalić windowsa. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
fitipaldi666 1 Napisano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Znalazłem jakiś poradnik w necie było ciężko ale naprawiłem , pytanie jak do tego doszło że to się uszkodziło ? Winny jest Spyhunter Cytuj Link to post Share on other sites
Remus 60 Napisano 6 Października 2014 Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Czyli spyhunter Ci uszkodził master boot record ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts