Skocz do zawartości

komputer sie nie włącza (czarny ekran)

Recommended Posts

Witam mam poważny problem , po przyjściu z pracy włączyłem komputer (włączył się bezproblemowo).

Spy hunter zrobił skan i wykrył jakieś wirusy (coś od przeglądarki) po zakończeniu kazał zrobić reset ok to zrobiłem. 

Problem że komputer już nie wstał , pokazuje się logo płyty głównej potem czarny ekran i miga ta kreska w lewym górnym rogu pozioma i koniec nic nie działa ,  na wyświetlaczu płyty głównej nie ma żadnego kodu , wszystkie wiatraki się uruchamiają dysk też i diody .

Może ktoś pomoc (tylko tak krok po kroku )

System nie idzie, nie mogę włączyć trybu awaryjnego nic.....

i5 4670k

gtx 780ti

asrock z87 extreme 4

crucial balistix 8 gb

corsair RM 850

Witam,
Ta migająca kreska to chyba była od NTloadera. Uszkodził Ci się jakiś plik startowy. Najprostrze rozwiązanie to wziąć płytę  recovery i naprawic system, albo postawić od nowa windowsa. Spróbuje jeszcze po minięciu bios'u wciskać klawisz L , czasami włącza się opcja wyboru ostatniej dobrej konfiguracji chociaż szczerze wątpię żeby włączyło Ci się to menu. Pozdrawiam

Witam ponownie, ściągnołem Windows 7 recowery disc i miałem nadzieje że to pomoże , ale nie wykrywa żadnego windowsa przy probie wpisania komendy z wiersza poleceń to samo (to use system restore , you must specify which windows instalation to restore )

Postanowiłem przeinstalować system pod koniec po restarcie wyskoczył błąd 

0xc000000e Error

ktoś wie co to i jak to naprawić ?

Masz uszkodzony MBR. Możesz go spróbowac naprawić w prostu sposób jak już masz płytę z windows recovery. Wchodzisz w opcje naprawy i wybierasz wiersz poleceń i wpisujesz poleceni bootrec.exe/fixmbr , chociaż samo fixmbr też powinno zadziałać. Po naprawie mbr'a powinieneś móc odpalić windowsa. Pozdrawiam 

• 3 tygodnie później...