Skocz do zawartości

Pomoc w przesiadce na 780ti

Recommended Posts

Proszę o pomoc

• Zastosowanie komputera :gry
  • Maksymalna kwota :3000
  • Których części potrzebuję :gtx780ti ewentualnie MOBO
  • Czy będę podkręcać sprzęt? :w przyszłości
  • Rozdzielczość mojego monitora i model:dell u2212hm 
  • Specjalne wymagania :
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) :i5-4570, ddr hyperx 1600, bequiet power zone 650w, corsair obsidian series 750d, 2x ssd xyperx 3k, gigabyte ga-b85m-d3h, gigabyte 560ti
  • Własna propozycja zestawu :
  • Inne :

W dziale o płytach głownych zapytałem czy moja MOBO pociągnie gtx780ti od MSI. Procesor będę wymieniał dopiero za kilka miesięcy. W zasadzie potrzebuję jedynie płyty głównej i grafiki.

Edytowane przez Genzo

I7 4790k nie da ci wymiernego przyśpieszenia w grach względem i5 4570

http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/radek/2013/haswell/wykresy/gry.png

no test mowi ze i7 szybszy 4790K jest wydajniejszy od 4770K i przy tym mniej sie grzeje roznica miedzy i5 w okolicach 12 fps bedzie:) Oczywiscie prostujac:) I5 wystarczy w zupelnosci:)

Edytowane przez secior1989

Dobra, na razie zostawię to CPU, które mam, kupię zwykłego gtxa 780 i będę kręcił a w przyszłości się zobaczy, może wyjdzie wydajniejszy procek. Pytanie teraz od którego producenta, ASUS, MSI czy referenta ZOTAC lub EVGA?

Edytowane przez Genzo

Dobra, na razie zostawię to CPU, które mam, kupię zwykłego gtxa 780 i będę kręcił a w przyszłości się zobaczy, może wyjdzie wydajniejszy procek. Pytanie teraz od którego producenta, ASUS, MSI czy referenta ZOTAC lub EVGA?

Odpusc sobie referenta to po pierwsze

Moze cos na WF3?

http://proline.pl/?p=VGAGIGNVD0319

lub:

http://proline.pl/?p=ZT-70203-10P

Nie ma sensu. Gigusie lubią sobie popiszczeć (tak, jest to loteria, lecz faktem jest, że sporo sztuk piszczało).

Autorze, wszystko skłania się ku cenie, w jakiej możesz dostać poszczególne modele. 

Powiem ci ze nie zawsze tak jest mialem 3 karty z gigusia i zero piszczenia:) Dlatego zaproponowalem ZOTAC'a moim zdaniem skoro ma hajs niech bierze GTX780Ti bo ta nowa seria 9xx podobno duzo wiekszej wydajnosci nie wniesie:)

wybór do ciebie nalezy

Asus- najlepiej się kręci ale ma tragiczny serwis

Msi- sam mam i mogę pochwalić chłodzenie i kręci się także dobrze o serwisie nic nie wiem bo nigdy tam nic nie oddawałem

Zotac- lekko głośne chłodzenie ale wysokie fabryczne taktowania i 5 lat gwarancji o serwisie też nie mogę się wypowiedzieć

EVGA- także dobre chłodzenie i przy tym ciche a także ładnie się kręci, serwis mogę pochwalić